Γεμάτη νιάτα και ταλέντο η μελλοντική μεσαία γραμμή της Αγγλίας ενόψει Μουντιάλ!

Γεμάτο ταλέντο και νέα παιδιά είναι το κέντρο της εθνικής Αγγλίας που συνεχίζει να παράγει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που ήδη πρωταγωνιστούν σε μεγάλες ομάδες εντός και εκτός συνόρων.



Γεμάτη νιάτα και ταλέντο η μελλοντική μεσαία γραμμή της Αγγλίας ενόψει Μουντιάλ!

Μετά τον Έμιλ Σμιθ-Ρόου ήταν σειρά του Κόνορ Γκάλαχερ να πάρει την πρώτη του κλήση στην εθνική Αγγλίας για το τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στο Σαν Μαρίνο. Ο 21χρονος μέσος είναι αναντικατάστατος στην 11αδα της Κρίσταλ Πάλας και εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στην Πρέμιερ Λιγκ, υπενθυμίζοντας στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πως η ποιότητα στον άξονα των «τριών λιονταριών» έρχεται μπόλικη από τα νέα παιδιά.

Η Αγγλία διαθέτει πολλά ταλαντούχα νιάτα που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή, με τα περισσότερα εξ αυτών να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Τζουντ Μπέλινγχαμ που παρότι είναι μόλις 18 χρονών, ηγείται της Μπορούσια Ντόρτμουντ στη Μπουντεσλίγκα, έχοντας καταγράψει ήδη 3 γκολ και 7 ασίστ σε 18 παιχνίδια.

Στα ίδια πρότυπα κινούνται και οι Φιλ Φόντεν και Μέισον Μάουντ που έχουν πάρει φανέλα βασικού σε Σίτι και Τσέλσι αντίστοιχα, με τις ομάδες τους να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις ορέξεις και τη φαντασία τους μέσα στο παιχνίδι.

Όπως και ο Γκάλαχερ, ακόμη ένα παιδί που κλήθηκε στην εθνική ήταν ο Έμιλ Σμιθ-Ρόου που είναι σε τρομερή φόρμα την τελευταία περίοδο, έχοντας βοηθήσει την Άρσεναλ να παραμείνει αήττητη για 10 συνεχόμενες αγωνιστικές, σκοράροντας και μοιράζοντας συνεχώς ασίστ.

Ακόμη ένα παιδί που είχε ήδη δείξει την ικανότητά του από νωρίς ήταν ο Κέρτις Τζόουνς που λιγότερο πέρσι και περισσότερο φέτος έχει πραγματοποιήσει τρομερές εμφανίσεις με τη Λίβερπουλ σε Αγγλία και Ευρώπη, προσφέροντας έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στον Γιούργκεν Κλοπ.

Ένας αρχηγός, ετών 22, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Ντέκλαν Ράις που έχει κάνει ολόκληρη την Ευρώπη να παραμιλάει για χάρη του. Οι εμφανίσεις του με τη Γουέστ Χαμ έχουν προσελκύσει τα βλέμματα πολλών «μνηστήρων» που είναι έτοιμοι να προσφέρουν πολλά λεφτά για να τον κάνουν δικό τους.

Τέλος, μπορεί να μην έχει πάρει ακόμη την πρώτη του κλήση στην εθνική ομάδα των ανδρών όμως η ποιότητά του και το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητα. Ο λόγος για τον 20χρονο Όλιβερ Σκιπ, που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην Κ21 της εθνικής και σίγουρα θα αποτελέσει μέλος των «τριών λιονταριών» στο μέλλον, την ώρα που στην Τότεναμ δεν έχει χάσει κανένα αγώνα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, δείχνοντας πως μπορεί να διαχειριστεί την πίεση μίας μεγάλης ομάδας.

Ξέρετε ποιο είναι το κοινό όλων αυτών των παικτών; Είναι όλοι κάτω από την ηλικία των 23, γεμάτοι πάθος και θέληση να παίξουν ποδόσφαιρο αξιοποιώντας την ποιότητα και το ταλέντο τους. Του χρόνου το Νοέμβριο, πολλοί, αν όχι όλοι εξ αυτών, θα βρίσκονται στα γήπεδα του Κατάρ για να διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο της Αγγλίας έπειτα από το 1966 και είναι σίγουρο πως ο Σάουθγκεϊτ ήδη τρίβει τα χέρια του με αυτά που βλέπει.

Στράτος Μαρίνος