Επιβλητική «5αρα» και έτοιμη για Κατάρ η Αγγλία! (vid)

Πάρτι-πρόκρισης με πρωταγωνιστή τον Χάρι Κέιν, έστησε η Αγγλία στο Γουέμπλεϊ που επικράτησε με το εμφατικό 5-0 της Αλβανίας σκοράροντας όλα της τα τέρματα στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης. Με τον επιθετικό της Τότεναμ να πετυχαίνει χατ-τρικ και τους Μαγκουάιρ και Χέντερσον από ένα γκολ, τα «τρία λιοντάρια» πήραν το πολυπόθητο τρίποντο και πλέον χρειάζονται μόλις ένα βαθμό απέναντι στο Σαν Μαρίνο τη Δευτέρα για να πάρει και μαθηματικά την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στα γήπεδα του Κατάρ.



Επιβλητική «5αρα» και έτοιμη για Κατάρ η Αγγλία! (vid)

Με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να έχει επιλέξει την πιο έμπειρη εντεκάδα της θητείας του, με τους παίκτες των «τριών λιονταριών» να έχουν συνολικά 451 συμμετοχές με το εθνόσημο, η Αγγλία υποδέχτηκε την Αλβανία στο Γουέμπλεϊ με στόχο την εξασφάλιση της νίκης και της πρωτιάς στον όμιλο που θα την οδηγήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022.

Τα «τρία λιοντάρια» ήταν αποφασισμένα να πάρουν το τρίποντο και έβαλαν τις βάσεις από πολύ νωρίς στον αγώνα. Στο 9ο λεπτό, ο φορμαρισμένος Ρις Τζέιμς εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Χάρι Μαγκουάιρ έπιασε μία δυνατή κεφαλιά για να κάνει το 1-0. Η Αγγλία συνέχισε να αγωνίζεται με πείσμα και φαντασία με το δεύτερο γκολ να μην αργεί να έρθει.

Έπειτα από μία όμορφη ενέργεια του Τζέιμς από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Χέντερσον με τον μέσο της Λίβερπουλ να «σερβίρει» όμορφα την μπάλα για τον Κέιν και τον αρχηγό της εθνικής Αγγλίας να κάνει το 2-0 με μία κοντινή κεφαλιά. Οι Άγγλοι έμοιαζαν ασταμάτητοι στο Γουέμπλεϊ βρίσκοντας και τρίτο γκολ πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, στο 28ο λεπτό, ο Κέιν μοίρασε αυτή τη φορά στον Χέντερσον, με τον αρχηγό της Λίβερπουλ να σκοράρει αδειάζοντας πρώτα δύο αμυντικούς αλλά και τον γκολκίπερ της Αλβανίας.

Οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν έδειξαν έλεος και χτύπησαν και 4η φορά λίγα λεπτά αργότερα. Για ακόμη μία φορά, ο Κέιν βρέθηκε μέσα στην περιοχή, εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των Αλβανών στα μετόπισθεν και με ένα όμορφο πλασέ από δύσκολη γωνία έγραψε το 4-0 μόλις στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το πάρτι συνεχίστηκε στο Γουέμπλεϊ με τον Χάρι Κέιν να σκοράρει και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο αρχηγός των «τριών λιονταριών» επιχείρησε ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι μετά το κόρνερ του Φόντεν και «εκτέλεσε» τον Στρακόσα που δεν μπόρεσε να βρει για ακόμη μία φορά απάντηση, με το 5-0 να είναι το σκορ που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Με αυτό το γκολ, ο 28χρονος επιθετικός της Τότεναμ έφτασε τα 44 με την εθνική ομάδα της Αγγλίας, έφτασε τον Τζίμι Γκριβς στην 4η θέση των σκόρερ των «τριών λιονταριών» και συμπλήρωσε το «τέλειο» χατ-τρικ, σκοράροντας με το κεφάλι, το αριστερό αλλά και το δεξί πόδι.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έριξαν το ρυθμό του αγώνα με το δείκτη του σκορ να βρίσκεται ήδη στο 5-0 και τη νίκη να έχει εξασφαλιστεί από το πρώτο κιόλας σαρανταπεντάλεπτο.

Το παιχνίδι διακόπηκε στο 65ο λεπτό λόγω ενός σοκαριστικού τραυματισμού του Ρις Τζέιμς και του Τζον Στόουνς. Οι δύο αμυντικοί της εθνικής Αγγλίας συγκρούστηκαν στον αέρα με τον παίκτη της Τσέλσι να παραμένει για λίγα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Ευτυχώς και για τους δύο αθλητές, το χτύπημα δεν ήταν τόσο ισχυρό και συνέχισαν κανονικά τον αγώνα χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Με το παιχνίδι να έχει κριθεί, ο Σάουθγκεϊτ πέρασε στο παιχνίδι τον Έμιλ Σμιθ-Ρόου για να κάνει το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της Αγγλίας μετά από τις εκπληκτικές εμφανίσεις του με τη φανέλα της Άρσεναλ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τα «τρία λιοντάρια» να διατηρούν το 5-0 από το πρώτο μέρος και να κερδίζουν το τρίποντο που τους φέρνει πλέον με το ενάμισι πόδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, αφού πλέον χρειάζονται μόλις ένα βαθμό απέναντι στο αδύναμο Σαν Μαρίνο.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια του 9ου ομίλου, η Πολωνία επικράτησε άνετα της Ανδόρρας με 4-1 ενώ η Πολωνία δεν βρήκε αντίσταση από το αδύναμο Σαν Μαρίνο παίρνοντας τη νίκη με 4-0.

Η βαθμολογία του 9ου ομίλου:

1. Αγγλία 23

2. Πολωνία 20

3. Αλβανία  15

4. Ουγγαρία 14

5. Ανδόρρα 6

6. Σαν Μαρίνο 0

 
 
 
 
 

 


 

 


Στράτος Μαρίνος