Προκρίθηκε στα play off του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Σκωτία που πέρασε πανηγυρικά από την Μολδαβία!

Την πέμπτη συνεχόμενη επικράτησή της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου πανηγύρισε η Σκωτία, με το σύνολο του Στιβ Κλαρκ να επικρατεί με 2-0  της Μολδαβίας, να φτάνει τους 20 βαθμούς στον 6ο όμιλο, να «σφραγίζει» την δεύτερη θέση και να βλέπει… Μουντιάλ! «Κλείδωσε» την συμμετοχή της στα play off, ένα βήμα πιο κοντά και… επίσημα στην δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή της σε κορυφαία διοργάνωση εθνικών ομάδων!



Προκρίθηκε στα play off του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Σκωτία που πέρασε πανηγυρικά από την Μολδαβία!

Στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση των τελευταίων της χρόνων εξακολουθεί να βρίσκεται η Σκωτία, με το σύνολο του Στιβ Κλαρκ να μεταβαίνει στην Μολδαβία και να επικρατεί με χαρακτηριστική ευκολία της τοπικής ομάδας με 2-0, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νέιθαν Πάτερσον.

Ο 20άχρονος ποδοσφαιριστής της Ρέιντζερς άνοιξε το σκορ για την χώρα του με την συμπλήρωση 38 αγωνιστικών λεπτών, έπειτα από μεγάλη πίεση, και πέντε εντός εστίας τελικές προσπάθειες,  ενώ… 37 λεπτά αργότερα, αντέστρεψε τον ρόλο του.

«Ντύθηκε» δημιουργός, πέρασε την μπάλα στον Άνταμς, ύστερα από εξαιρετική συνεργασία του  με τον ΜακΓκιν, και ο 25άχρονος επιθετικός της Σαουθάμπτον έκανε το 2-0, το οποίο έμελλε να αποδειχθεί και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Βεβαίως τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πιο περίπλοκα αν ο Γκόρντον στο 81ο λεπτό δεν είχε αποκρούσει το πέναλτι του Ράτα, αλλά εν τέλει… τέλος καλό, όλα καλά.

Το 2-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και η Σκωτία έφτασε τους 20 βαθμούς σε εννέα αναμετρήσεις!

Οι 15 από τους 20 μάλιστα απορρέουν από τα πέντε τελευταία ματς της ομάδας του Στιβ Κλαρκ, όπου μετράει το απόλυτο, με μόλις ένα γκολ παθητικό, την ώρα που η Μολδαβία, έφτασε τις έξι διαδοχικές ήττες και παρέμεινε στην τελευταία θέση του 6ου ομίλου!

Κάπως έτσι, το πρώτο βήμα για τους Σκωτσέζους είναι γεγονός. Εξασφάλισε και… μαθηματικά την 2η θέση και πλέον αναμένονται μεγάλες «μάχες» στο «Χάμπντεν Παρκ» για την συμμετοχή της Σκωτίας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Μία τεράστια επιτυχία, σε δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση, που σαφώς φέρει την «υπογραφή» του Στιβ Κλαρκ!

 

Δημήτρης Μανάκος