Εγκώμια για Βέλλιο

Ως το πρόσωπο που θα μπορέσει να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της Εβερτον στο μέλλον χαρακτηρίζει τον Απόστολο Βέλλιο οι εφημερίδες  Independent και Guardian στο ρεπορταζ τoυς για τον αγώνα με τη Γούιγκαν.



Εγκώμια για Βέλλιο

Ο πρώην άσος του Ηρακλή πέτυχε το δεύτερο γκολ των «ζαχαρωτών» και σύμφωνα με τον συντάκτη του Independent αντιπροσωπεύει το μέλλον της ομάδας και τη νέα οικονομική πραγματικότητα στο Γκούντισον Παρκ επισημαίνοντας πως ο Βέλλιος αποκτήθηκε σε πολύ χαμηλή τιμή.

«Την περασμένη εβδομάδα η Εβερτον ανακοίνωσε πως θα επιστρέψει τα χρήματα σε όσους οπαδούς αγόρασαν φέτος τη φανέλα του Αρτέτα και του Μπεκφορντ οι οποίοι πουλήθηκαν στην αυλαία της μεταγραφικής περιόδου. Πιθανότατα ο σύλλογος θα μπορούσε να προσφέρει στους οπαδούς τη φανέλα του Απόστολου Βέλλιου» ανέφερε το κείμενο στο ξεκίνημα του.

Στο ρεπορταζ καταγράφεται και η φιλοσοφία του τεχνικού της Εβερτον. «Ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε είναι δίνοντας ευκαιρίες στους νεαρούς παίκτες» τόνισε ο Ντειβιντ Μόγιες και πρόσθεσε : «Πρέπει να σιγουρευτώ πως οι νέοι αισθάνονται πως πιστεύω σε αυτούς. Μάλιστα έχω ενημερώσει και τους οπαδούς πως θα δώσω πολλές ευκαιρίες στους νεαρούς.»  Με την παρουσία του 17χρονου Μπαρκλει, του 20χρονου Ροντγουελ, του 22χρονου Κολμαν, αλλά και του Φελαινι  η Εβερτον έχει πετύχει αυτό που θέλει ο Μόγιες στο κέντρο και ο Βέλλιος είναι ένας απο τους 2-3 παίκτες που ο προπονητής ελπίζει να καλύψει άλλες θέσεις στην εντεκάδα, ανέφερε σε άλλο σημείο του το ρεπορταζ. 

H εφημερίδα Guardian απο την άλλη, χρησιμοποιεί τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. "Δεν είναι και η καλύτερη εποχή να είσαι Έλληνας. Φεύγοντας απο τη Θεσσαλονίκη για το "μπλε" κομμάτι του Μερσεισαιντ ο Απόστολος Βέλλιος θα μπορούσαμε να πούμε πως έφυγε ένα καθεστώς λιτότητας και εγκωβίστηκε σε ένα άλλο.  Η Εβερτον όπως και η Ελλάδα μπορεί να μην είναι συνεπής απέναντι στις τράπεζες, όμως ο σύλλογος φαίνεται πως διαθέτει ένα πλάνο στο οποίο δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο σε παίκτες όπως ο Βέλλιος ο οποίος κέρδισε το παιχνίδι" ανέφερε το κείμενο.