Η ήττα της Λίβερπουλ από την Γουέστ Χαμ, είναι και η… πρώτη της με την βασική της πεντάδα στην άμυνα!

Μία τεράστιας σημασίας νίκη για την εξέλιξη της φετινής Premier League, μπορεί να θεωρηθεί στο τέλος της σεζόν αυτή που πανηγύρισε η Γουέστ Χαμ απέναντι στην Λίβερπουλ (3-2), με τα «σφυριά» να σπάνε το αήττητο των «κόκκινων» αλλά να μην περιορίζονται μόνο σε αυτό. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως για πρώτη φορά ο Γιούργκεν Κλοπ είδε την ομάδα του να χάνει, ενώ η πεντάδα της άμυνας του, ήταν η απολύτως βασική!



Η ήττα της Λίβερπουλ από την Γουέστ Χαμ, είναι και η… πρώτη της με την βασική της πεντάδα στην άμυνα!

Άπαντες στο «Νησί» έχουν πλέον ως βασικό θέμα συζήτησής τους τη νίκη της Γουέστ Χαμ από την Λίβερπουλ, και τα αναρίθμητα ρεκόρ που συνοδεύουν μία τέτοιου είδους επικράτηση. Επρόκειτο άλλωστε για ένα απρόβλεπτο αποτέλεσμα, με τα «σφυριά» να κερδίζουν για πρώτη φορά σε επίπεδο Premier League τους «κόκκινους» μετά από πέντε χρόνια, και τον Ντέιβιντ Μόγιες να καταγράφει το «παρθενικό» του τρίποντο απέναντί τους, μετά από 11 αγωνιστικές περιόδους.

Αν μάλιστα, βάλει κάποιος στην εξίσωση και το αήττητο 25 αγώνων που συνόδευε την Λίβερπουλ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, αντιλαμβάνεται κανείς πως το κατόρθωμα της Γουέστ Χαμ, μόνο αμελητέο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Και αν κάποιος μιλήσει για ένα συγκυριακό αποτέλεσμα, αρκεί να αντικρίσει την ενδεκάδα της Λίβερπουλ, και κυρίως την άμυνά της.

Μία πεντάδα ποδοσφαιριστών που ξεκινά από τον Άλισον Μπέκερ, και καταλήγει από δεξιά προς τα αριστερά, στους Αλεξάντερ Άρνολντ, Ζοέλ Μάτιπ, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και Άντι Ρόμπερτσον. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, ακόμη και αν όλοι… μαζί, έχουν συνυπάρξει αναρίθμητες φορές στο γήπεδο, δεν είχαν ποτέ ηττηθεί! Σε καμία έδρα, σε επίπεδο πρωταθλήματος, από τότε που και ο τελευταίος, δηλαδή ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ μετακόμισε στο Άνφιλντ.

Είναι εντυπωσιακό. Όσον αφορά τα… επιμέρους, Μάτιπ και Φαν Ντάικ επίσης δεν είχαν χάσει εδώ και τέσσερα χρόνια, στα 47 δηλαδή πιο πρόσφατα ματς που συνυπήρξαν. Τελευταία τους ήττα στην Premier League; Η μοναδική που είχαν μέχρι πρότινος, από την Σουόνσι, στο πρώτο ματς που κλήθηκαν να συνθέσουν την ανασταλτική δυάδα της Λίβερπουλ, στο Λίμπερτι, το 2017.

Έκτοτε, μόνο η… Γουέστ Χαμ στην καλύτερή τους έκδοση μπόρεσε να τους κερδίσει. Και μόνο η Γουέστ Χαμ κατόρθωσε να «σπάσει» την «αήττητη» πεντάδα της Λίβερπουλ, σταματώντας ένα σερί νικών που μετρούσε από τις 4 Μαρτίου επί αγγλικού εδάφους.

Δημήτρης Μανάκος