Άρσεναλ: Ισοφάρισε το μεγαλύτερο αήττητο με τον Αρτέτα στον πάγκο της και ψάχνει την… υπέρβαση μετά την διακοπή!

Διανύει πιθανώς την καλύτερη περίοδο με τον Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο της, αναλογικά με το ποδόσφαιρο που παράγει και τον τρόπο με τον οποίο πλέον, παίρνει το ζητούμενο αποτέλεσμα στα παιχνίδια της. Ο λόγος βεβαίως για την Άρσεναλ. Τους «κανονιέρηδες» που είναι αήττητοι για 10 ματς, για δεύτερη φορά με τον Ισπανό στον πάγκο τους, αλλά για να το ξεπεράσουν, θα ψάξουν μία… υπέρβαση!



Άρσεναλ: Ισοφάρισε το μεγαλύτερο αήττητο με τον Αρτέτα στον πάγκο της και ψάχνει την… υπέρβαση μετά την διακοπή!

Πριν από την επικείμενη αναμέτρηση της Άρσεναλ για την 11η αγωνιστική της Premier League απέναντι στην Γουότφορντ, άπαντες στο «Νησί» γνώριζαν πως στο… «Έμιρεϊτς», πλέον υπάρχει φαβορί. Αυτό άλλωστε προέκυπτε από την αγωνιστική κατάσταση των «κανονιέρηδων» από τις 28 Αυγούστου και έπειτα, μιας και οι Λονδρέζοι ήταν αήττητοι σε 9 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, και στόχευαν σε… διψήφιο αριθμό, με σοβαρή βαθμολογική σημασία.

Αν άλλωστε επικρατούσαν θα μετέβαιναν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Επέστρεφαν σε θέση… Ευρώπης, πράγμα που πριν από 60 ημέρες έμοιαζε απίθανο, αν αναλογιστεί κανείς πως βρίσκονταν στην τελευταία θέση της κατάταξης, με μηδέν βαθμούς και κανένα γκολ υπέρ τους.

Και όμως, συνέβη… ή το έκανε να συμβεί ο «αήττητος» Μικέλ Αρτέτα, που για δεύτερη φορά μπόρεσε να ξεγλιστρήσει από την δυσοίωνη θέση που βρέθηκε, ενώ για δεύτερη φορά έφτασε τα 10 ματς αήττητος στον πάγκο της Άρσεναλ.

Το τελικό 1-0, χάρη στο 5ο φετινό γκολ του Σμιθ Ρόου, απλώς δικαίωσε το «trust the process», που τόσο καιρό έχουν υιοθετήσει οι Λονδρέζοι. Κέρδισαν, είναι 5οι, «αγγίζουν» την τετράδα, αλλά τώρα αρχίζουν πραγματικά τα… δύσκολα.

Ο λόγος; Διότι μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, θα μεταβούν στο «Άνφιλντ» για να αντιμετωπίσουν την Λίβερπουλ, και μετά το εντός έδρας ματς με τη Νιούκαστλ, θα κληθούν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, απέναντι τόσο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο και στην Έβερτον.

Εκεί θα φανεί επί της ουσίας, και η εξέλιξη της Άρσεναλ. Σε κάθε περίπτωση, για να «σπάσει» το καλύτερο σερί στην καριέρα του Αρτέτα η ομάδα του, θα πρέπει να φύγει αλώβητη από το Λίβερπουλ, με το πιο πρόσφατο «διπλό» της να έρχεται το 2012. Καλά καταλάβατε… Ο Μικέλ Αρτέτα βρίσκονταν στην ενδεκάδα, και οι Ποντόλσκι και Σάντι Καθόρλα είχαν βρει δίχτυα!

Δημήτρης Μανάκος