«Σοκ» για την Τσέλσι που ισοφαρίστηκε και έμεινε στο 1-1 με την Μπέρνλι - πρώτη νίκη για τη Νόριτς μετά από 11 ώρες ποδοσφαίρου στην φετινή σεζόν!

Ο νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε στον απόλυτο βαθμό στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Η Τσέλσι έχανε μοναδικές ευκαιρίες για να κάνει δύο τα τέρματά της μετά το γκολ του Χάβερτς, η Μπέρνλι παρέμενε στο παιχνίδι «ολοζώντανη» σε όλη την διάρκεια του ματς, και το τελικό 1-1 αποτελεί ένα από τα πιο απρόβλεπτα αποτελέσματα στην φετινή σεζόν. Την ίδια ώρα, την πρώτη της νίκη μετά από 11 αναμετρήσεις στην Premier League πανηγύρισε η Νόριτς απέναντι στην Μπρέντφορντ, κερδίζοντας με 2-1 και διακόπτοντας με «διπλό» το χειρότερο ξεκίνημα ομάδας στην πρώτη κατηγορία, ενώ τη νίκη πήρε και η Κρίσταλ Πάλας (2-0) απέναντι στην Γουλβς, με τους Ζαχά και Κάραχερ να σκοράρουν και πάλι!



«Σοκ» για την Τσέλσι που ισοφαρίστηκε και έμεινε στο 1-1 με την Μπέρνλι - πρώτη νίκη για τη Νόριτς μετά από 11 ώρες ποδοσφαίρου στην φετινή σεζόν!

Πριν από μερικές ημέρες, η βασική συζήτηση για την Τσέλσι και την σταθερότητα που επιδεικνύει, στρεφόταν στο νικηφόρο σερί των έξι αναμετρήσεων και στην ικανότητά της να διατηρεί το «μηδέν» στο πρώτο ημίχρονο, πράγμα που δεν έχει επιβεβαιωθεί μόνο στην 3η αγωνιστική της Premier League, κόντρα στην Λίβερπουλ, όπου ακόμη και τότε ισοφαρίστηκε από το σημείο του πέναλτι.

Πλέον βρισκόμαστε στην 11η στροφή του πρωταθλήματος, και όσο… παράξενο και αν ακούγεται, δεν έχει αλλάξει τίποτα! Η Τσέλσι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, δυσκολεύεται να… δει την εστία της να παραβιάζεται, και εξακολουθεί να οδηγείται στην ανάπαυλα του πρώτου μέρους με «μηδέν» παθητικό. Ή καλύτερα, σχεδόν τίποτα…

Το διαπιστώσαμε και απέναντι στην Μπέρνλι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με τους φιλοξενούμενους να μεταβαίνουν στο Λονδίνο, με στόχο να αποσπάσουν ένα δεύτερο θετικό αποτέλεσμα, μετά την «παρθενική» νίκη που πανηγύρισαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Και τα κατάφεραν! Παρότι, η Τσέλσι ήταν εξαιρετική, απείλησε πολλάκις με στημένες φάσεις και σκόραρε με τον κινητικότατο Κάι Χάβερτς στο 33’, εν τέλει κατέληξε να την τιμωρήσει για την αστοχία της, με τον Βίντρα να «σοκάρει» άπαντες στο 80’. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκε η Τσέλσι σε open play το τελευταίο δίμηνο, και το τελικό 1-1 δίνει την δυνατότητα στην Λίβερπουλ να την «πιάσει» στην κορυφή αν επικρατήσει της Γουέστ Χαμ!

Την ίδια ώρα η Νόριτς, πήρε επιτέλους την πολυπόθητη νίκη που επιθυμούσε, επικρατώντας με 2-1 της Μπρέντφορντ, στο Brentford Community Stadium. Το σκορ άνοιξε ο Νόρμαν στο 6ο λεπτό και 23 λεπτά μετά ο Τίμο Πούκι έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του! Αμφότεροι αποτελούν τους πρώτους ποδοσφαιριστές της Νόριτς μετά τον Τζαμάλ Λιούις που πλέον αγωνίζεται στη Νιούκαστλ, που βρίσκουν δίχτυα με τα «καναρίνια» και εν τέλει κατορθώνουν να επικρατήσουν.

H Μπρέντφορντ αρχικά μείωσε με τον Εμπουέμο αλλά το γκολ του ακυρώθηκε, εν συνεχεία σκόραρε με τον Χένρι για το 2-1, αλλά η Νόριτς άντεξε, και το τελικό σκορ σηματοδότησε την 4η συνεχόμενη ήττα της Μπρέντφορντ στην Premier League, μετά το εντυπωσιακό της ξεκίνημα, την ώρα που η ομάδα του Φάρκε χρειάστηκε περισσότερες από 10 ώρες ποδοσφαίρου για να βρει δύο γκολ στο ίδιο ενενηντάλεπτο, «σπάζοντας» και το σερί των 17 αγώνων δίχως νίκη σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας.

Τέλος, στο τρίτο ματς που λάμβανε χώρα στο Λονδίνο την ίδια ώρα, η Κρίσταλ Πάλας ήταν ανώτερη σε όλο το ματς απέναντι στην Γουλβς. Πήρε το προβάδισμα με τον Ζαχά, που βρήκε δίχτυα σε δεύτερο συνεχόμενο ματς, είδε τον Κάραχερ να ξανασκοράρει δεν απειλήθηκε ποτέ επί της ουσίας από τους «λύκους» και σημείωσε για πρώτη φορά δύο συνεχόμενες νίκες στην Premier League, υπό τις οδηγίες του Πατρίκ Βιεϊρά.

Δημήτρης Μανάκος