Έχασε βαθμούς η Λέστερ και έβαλε δύσκολα στον εαυτό της! (vid)

Η Λέστερ τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Σπαρτάκ Μόσχας με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1 και τους παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς φανερά απογοητευμένους καθώς είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη όμως ο Βάρντι δεν κατάφερε να βρει δίχτυα από την άσπρη βούλα. Το δεύτερο γκολ της καριέρας του απέναντι στις «αλεπούδες» βρήκε ο Βίκτορ Μόουζες, με τον Ντάνιελ Αμάρτεϊ να ισοφαρίζει λίγα λεπτά αργότερα. Πλέον η Λέστερ θέλει νίκες απέναντι σε Νάπολι και Λέγκια Βαρσοβίας για να πάρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.



Έχασε βαθμούς η Λέστερ και έβαλε δύσκολα στον εαυτό της! (vid)

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε τον αγώνα η Λέστερ που από τα πρώτα κιόλας λεπτά έδειξε την επιθυμία της να πάρει το πολύτιμο τρίποντο που θα τη βάλει και πάλι σε τροχιά πρόκρισης στον όμιλο. Χαρακτηριστικό της υπεροχής των «αλεπούδων» στο πρώτο μέρος ήταν η κατοχή της μπάλας με την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς να αγγίζει ακόμη και το 75% χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τη μετουσιώσει σε γκολ.

Η μεγαλύτερη φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 20ο λεπτό όταν η μπάλα στρώθηκε στον Σουμαρέ έξω από την περιοχή με τον Γάλλο να εξαπολύει μία οβίδα που κατέληξε στη συμβολή των δοκών της εστίας του Σελίκοφ.

Με το πρώτο ημίχρονο να λήγει χωρίς γκολ, για πρώτη φορά σε παιχνίδι των «αλεπούδων» στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ, η Λέστερ έχασε την ευκαιρία της να πάρει το προβάδισμα μετά την καθολική υπεροχή της στα πρώτα 45 λεπτά και οι Ρώσοι την τιμώρησαν.

Στο 51ο λεπτό, ο Βίκτορ Μόουζες με μία όμορφη κεφαλιά νίκησε τον Κάσπερ Σμάιχελ και έκανε το 1-0 για τη Σπαρτάκ Μόσχας και έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς που δέχτηκε γκολ σε 9ο διαδοχικό παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις.

Όμως η Λέστερ βρήκε απάντηση 7 λεπτά αργότερα, με τον Αμαρτέι νικάει με το κεφάλι τον Σελίκοφ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Αγιόθε Πέρεθ και να ισοφαρίζει άμεσα σε 1-1, βάζοντας την ομάδα του και πάλι στο παιχνίδι.

Τα λεπτά κυλούσαν με τη Λέστερ να δημιουργεί ελάχιστες φάσεις χωρίς να μπορούν να πατήσουν με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή. Στη μοναδική περίπτωση που το κατάφερε, ο Μόουζες ανέτρεψε τον Αντεμόλα Λούκμαν με τις «αλεπούδες» να έχουν την ευκαιρία να ανατρέψουν το σκορ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζέιμι Βάρντι στο 75ο λεπτό, μόλις 5 λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, όμως ο Άγγλος φορ είδε την Σελίκοφ να αποκρούει το σουτ του, με το 1-1 να παραμένει.

Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 85ο λεπτό, με τον νεοεισελθόντα Ντιούσμπουρι-Χολ να πιάνει την κεφαλιά ωστόσο ο Ιεανάτσο βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και αποσόβησε τον κίνδυνο για τους Ρώσους. Στα τελευταία λεπτά η Λέστερ έψαξε το γκολ της νίκης όμως η πολύ καλή αμυντική λειτουργία των παικτών της Σπαρτάκ δεν την άφησαν να βρουν τη δεύτερη νίκη τους στο θεσμό, με τον βαθμό της ισοπαλίας να τους κρατάει στην 3η θέση του ομίλου.

Η βαθμολογία του Γ΄ομίλου:

1.  Νάπολι 7 

2. Λέγκια Βαρσοβίας 6

3. Λέστερ 5

4. Σπαρτάκ Μόσχας 4

 

 


Στράτος Μαρίνος