Λίβερπουλ: Το σερί των 25 αήττητων αναμετρήσεων δεν… συγκρίνεται αν σκεφτούμε «ποιους αντιμετώπισε και δεν έχασε»!

Μπορεί η Λίβερπουλ με την χθεσινή της νίκη κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης να ισοφάρισε ένα σερί που έχει να μπει στην συζήτηση από το 1982, όμως οι αντίπαλοι είναι αυτοί που κάνουν την διαφορά. Έχει συναντήσει την Μάντσεστερ Σίτι, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την πρωταθλήτρια Ευρώπης, την πρωταθλήτρια Ισπανίας και την πρωταθλήτρια Ιταλίας. Ναι, παρέμεινε αήττητη, ανεξαρτήτου έδρας!



Λίβερπουλ: Το σερί των 25 αήττητων αναμετρήσεων δεν… συγκρίνεται αν σκεφτούμε «ποιους αντιμετώπισε και δεν έχασε»!

Πριν από τρία χρόνια, η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, τερμάτισε 2η στην Premier League, έχοντας συγκεντρώσει 97 βαθμούς, και με… μία μόλις ήττα σε ολόκληρη την χρονιά. Αυτή από την μετέπειτα πρωταθλήτρια. Την Μάντσεστερ Σίτι. Τους «πολίτες» που είχαν περισσότερες ήττες, αλλά αθροιστικά ξεπέρασαν τους «κόκκινους» για έναν μόλις βαθμό, στο πιο εντυπωσιακό πρωτάθλημα επί αγγλικού εδάφους, μέχρι το… επόμενο.

Πιθανώς, οι αριθμοί να μην καταρριφθούν φέτος, αλλά η διεκδίκηση του τίτλου από τρεις ομάδες, καθιστά την παρακολούθηση της σεζόν άκρως ελκυστική. Πόσο μάλλον όταν στην συζήτηση βρίσκεται και πάλι το σύνολο του Γερμανού προπονητή. Η Λίβερπουλ άλλωστε, διανύει την καλύτερη φάση της κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα, έχοντας «σπάσει» κάθε ρεκόρ που αφορά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, με τους «ροχιμπλάνκος» να δέχονται δύο γκολ στο πρώτο μέρος, για πρώτη φορά στο Champions League, ύστερα από 105 ματς. Και όλα αυτά, δίχως ο μόνιμος σκόρερ της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, να βρει δίχτυα, για δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση, μετά το «ιστορικό» 10/10 σε όλες τις διοργανώσεις.

Το τελικό 2-0 απέναντι στην ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, σηματοδότησε και την πρώτη φορά που η Λίβερπουλ ξεκινάει σε ομίλους του Champions League έχοντας το απόλυτο, μετά από τέσσερις αναμετρήσεις. Μιλάμε για 12 βαθμούς, 12 γκολ υπέρ της και +7 στην διαφορά τερμάτων, πράγμα που σαφώς και δεν έχει λάβει χώρα ξανά στα τέσσερα εναρκτήρια ματς των «κόκκινων» σε κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Παράλληλα η Λίβερπουλ συνέχισε και ένα εντυπωσιακό σερί, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στη νέα χιλιετία! Ένα αήττητο 25 αναμετρήσεων σε όλες τις διοργανώσεις, που εκκίνησε τον Απρίλιο του 2021, μετά την ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης στο Αλφρέντο Ντι Στέφανο (3-1), και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με υπόσταση… μισού έτους.

Το βασικότερο όμως δεν είναι η ισοφάριση του ρεκόρ του 1982, όπου κάτι αντίστοιχο είχε λάβει χώρα, αλλά ο τρόπος που έγινε. Οι αντίπαλοι που παρήλθαν και δεν την έριξαν στο «καναβάτσο» και τα αποτελέσματά της απέναντί τους.

Ο λόγος για την πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ατλέτικο Μαδρίτης που αντιμετώπισε σε δύο περιπτώσεις, έχοντας δύο νίκες, την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Ίντερ που επίσης βρέθηκε στον δρόμο της (3-2), στον δυσκολότερο όμιλο του Champions League,  την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι, με το 1-1 στο Άνφιλντ, παρά το γεγονός πως οι «μπλε» αγωνίζονταν με «10» στην 3η αγωνιστική της Premier League, την Μάντσεστερ Σίτι που επίσης μετέβει στο Άνφιλντ, στο εντυπωσιακό 2-2 πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «κλασσικό» ντέρμπι της Αγγλίας, με την Λίβερπουλ να επικρατεί σε 180 αγωνιστικά λεπτά στο Όλντ Τράφορντ, με συνολικό σκορ 9-2.

Μην ξεχνάμε βεβαίως πως το πρόσφατο 5-0 υπέρ της, σηματοδότησε και το μεγαλύτερο σκορ σε τέτοιου είδους ματς από καταβολής προϊστορίας των δύο «μεγαθηρίων», σε εκτός έδρας αναμέτρηση.

Αν μάλιστα, η Λίβερπουλ δεν χάσει από την Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, το ρεκόρ του 1982 καταρρίπτεται και ο Γιούργκεν Κλοπ θα προσθέσει ακόμη ένα «ιστορικό» κατόρθωμα στα επιτεύγματά του στον πάγκο του Άνφιλντ… Σε ένα σερί που δεν περιορίζεται μόνο στον… αριθμό, αλλά και στο εντυπωσιακό του πράγματος: «Ποιον αντιμετώπισες και δεν έχασες»;

Δημήτρης Μανάκος