Τσέλσι: Το καλύτερο σερί στα 46 ματς του Τόμας Τούχελ στον πάγκο της και το «μηδέν» παθητικό του πρώτου ημιχρόνου!

Η Τσέλσι είναι εντυπωσιακή. Το σερί της υπό τις οδηγίες του Τόμας Τούχελ το επιβεβαιώνει, τα πέντε συνεχόμενα clean sheet στις έξι νίκες αποτελούν χαρακτηριστικό τεκμήριο, και το «μηδέν» παθητικό στα πρώτα 45’ της εκάστοτε αναμέτρησης, αποτελούν ένα… bonus. Κάπως έτσι, οι «μπλε» συνεχίζουν με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, κοιτώντας μόνο… ψηλότερα!



Τσέλσι: Το καλύτερο σερί στα 46 ματς του Τόμας Τούχελ στον πάγκο της και το «μηδέν» παθητικό του πρώτου ημιχρόνου!

Όταν η Τσέλσι κατέκτησε το Champions League πριν από μερικούς μήνες, για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια, άπαντες θεωρούσαν πως έφτασε στο «ταβάνι» της. Πόσο ακόμη θα μπορούσε άλλωστε ο Τόμας Τούχελ να την βελτιώσει; Και όμως… Οι «μπλε» μετρούν πλέον έξι συνεχόμενες νίκες, πέντε διαδοχικά clean sheet, και δεδομένα δεν θυμούνται πότε δέχθηκαν γκολ για τελευταία φορά στο πρώτο ημίχρονο…

Η αγωνιστική τους βελτίωση πιστοποιήθηκε και κόντρα στην Μάλμε, στην 4η αγωνιστική του Champions League, όπου ο Τόμας Τούχελ παρέταξε την ομάδα του με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, με βασικότερη διαφοροποίηση στην ενδεκάδα, αυτή του Λόφτους Τσικ, ο οποίος έκανε αισθητή την παρουσία του.

Το τελικό 1-0 και το πολυπόθητο τρίποντο έφερε την «υπογραφή» του Ζίγιεχ. Του Μαροκινού επιθετικού των «μπλε» που βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στην σεζόν επί της ουσίας, και για δεύτερη συνολικά, αν αναλογιστούμε πως σκόραρε και στο Σούπερ Καπ απέναντι στην Βιγιαρεάλ. Το ότι ο Ζίγιεχ σκόραρε, αυτομάτως «κλείδωνε» τη νίκη για την Τσέλσι.

Πως αλλιώς μπορούμε να ερμηνεύσουμε άλλωστε το γεγονός πως στα 14 πιο πρόσφατα ματς που βρήκε δίχτυα, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, η Τσέλσι μετρά ισάριθμες νίκες; Μάλλον ως προοικονομία για την εξέλιξη της αναμέτρησης, συνεπικουρούμενη και από τον σεμιναριακό αμυντικό προσανατολισμό της ομάδας.

Η ανασταλτική λειτουργία των Λονδρέζων ήταν και πάλι εξαιρετική. Ο Μεντί ήταν σταθερότατος στις λίγες φοράς που χρειάστηκε να επέμβει, η τριάδα στα στόπερ παρέμεινε αλώβητη για 5η διαδοχική αναμέτρηση, ενώ και το 0-0 του πρώτου μέρους δεν μοιάζει τυχαίο, αν αναλογιστεί κανείς πως η πιο πρόσφατη περίπτωση που η Τσέλσι δέχθηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, σε όλες τις φετινές της αναμετρήσεις, ήταν στο 1-1 του Άνφιλντ κόντρα στην Λίβερπουλ.

Στο γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ από τα έντεκα βήματα στα τέλη Αυγούστου. Πρακτικά δηλαδή, οι «μπλε» δεν έχουν δει την εστία τους να παραβιάζεται σε ολόκληρη την σεζόν, σε κανονική ροή αγώνα!

Όλα αυτά δημιούργησαν και το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί του Τόμας Τούχελ στον πάγκο της. Έξι συνεχόμενες νίκες, για πρώτη φορά, στους 10 μήνες που έχει βιώσει στο Λονδίνο, φτάνοντας τα 46 παιχνίδια, και ένα σερί που μπορεί να συνεχιστεί, μιας και η Τσέλσι φιλοξενεί την Μπέρνλι, για την 11 αγωνιστική της Premier League.

Μία ομάδα που πανηγύρισε την πρώτη της νίκη πριν από λίγες ημέρες και δεν έχει σκοράρει στις δύο πιο πρόσφατες επισκέψεις της στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Από την στιγμή που μιλάμε λοιπόν για παράδοση και σερί, ας αναφερθούμε και στην προϊστορία. Αυτήν που θέλει να συνεχίσει η Τσέλσι για να διατηρηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, και στην 3η διακοπή του πρωταθλήματος!

Δημήτρης Μανάκος