«Έχτισε» στο πρώτο, άντεξε στο δεύτερο και νίκησε η Γουλβς

Την τέταρτη νίκη της στα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος πανηγύρισε η Γουλβς με το τελικό 2-1 επί της Έβερτον στο «Μολινό». Τα τέρματα των Κίλμαν και Ραούλ Χιμένες από το πρώτο μέρος χάρισαν όλους τους βαθμούς του ματς στο σύνολο του Λαγκ, αφού τα «ζαχαρωτά» προσπάθησαν ν' αντιδράσουν μονάχα στο δεύτερο μέρος...  



«Έχτισε» στο πρώτο, άντεξε στο δεύτερο και νίκησε η Γουλβς

Μια αποτελεσματική Γουλβς απέναντι σε μια κάκιστη Έβερτον στο πρώτο μέρος . Ακόμα κι αν ο κόσμος της ομάδας του Μπενίτεθ περίμενε να δει αντίδραση μετά το μέγα κάζο και τα πέντε γκολ από την Γουότφορντ πριν από μια εβδομάδα, τα «ζαχαρωτά» απογοήτευσαν τους οπαδούς τους με την εικόνα που έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο του «Μολινό».

Οι «λύκοι» προειδοποίησαν στο 17' με ένα γκολ του Χουάνγκ που δεν μέτρησε για οφσάιντ και η ομάδα του Μπρούνο Λαγκ κατάφερε σε ένα 4λεπτο να σκοράρει δις κανονικότατα για το 2-0 με το οποίο πήγε στ' αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Αρχικά στο 28' ο Κίλμαν με το πρώτο προσωπικό του τέρμα με τη φανέλα της Γουλβς έγραψε το 1-0 με κεφαλιά, για να έρθει ο Ραούλ Χιμένες στο 32' να τρέξει στο κακό γύρισμα του Γκόντφρεϊ και να κάνει τη λόμπα στον Πίκφορντ για το 2-0.

Ο Ριτσάρλισον είχε ελάχιστες επαφές με τη μπάλα και δίχως αυτές να είναι εντός περιοχής, η Έβερτον αδυνατούσε να παίξει τη μπάλα στο επιθετικό τρίτο όσο θα ήθελε, έχοντας μόλις τρεις επαφές στο πρώτο 45λεπτο και οι γηπεδούχοι μάλλον εύκολα είχαν διαμορφώσει το σκορ στην ανάπαυλα.

H Έβερτον προσπάθησε να επιτεθεί περισσότερο στο δεύτερο μέρος, η Γουλβς χρειάστηκε να προσέξει λίγο παραπάνω στην άμυνα και στο 55' ο Κόουντι έσωσε το γκολ του Ριτσάρλισον και την διόρθωσε την γκάφα του Σα που έδιωξε πάνω στον Βραζιλιάνο.

Στο 61ο λεπτό ο Ραούλ Χιμένες είχε δοκάρι για τους «λύκους» με κεφαλιά κι αφού οι γηπεδούχοι δεν πέτυχαν εκεί το τρίτο γκολ, ήρθε η μείωση του σκορ στο 67' για να δώσει πνοή στο ματς. Ένα μακρινό σουτ του Γκόντφρεϊ δεν είχε τύχη, όμως, από κόντρα ευνοήθηκε ο Ιγουόμπι που κατάφερε να σκοράρει για το 2-1.

Τα «ζαχαρωτά» είχαν βελτιωθεί αρκετά σε αυτό το δεύτερο 45λεπτο και μέχρι το 80' οι τελικές προσπάθειες σε αυτό το δεύτερο κομμάτι του ματς ήταν 9-2 για το σύνολο του Ράφα Μπενίτεθ που πλέον έψαχνε την ισοφάριση. O Τάουνσεντ προσπαθούσε να προκαλέσει την κινητικότητα των συμπαικτών του που τον έβλεπαν να ορμά προς την περιοχή του Σα και έμεναν στατικοί και η Έβερτον μόνο με τον εαυτό της μπορεί να τα βάλει αφού πέταξε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο και η αντίδρασή της έμεινε στα μισά...

Κώστας Ζάλιαρης