Ο λόγος που ο Μάτιτς δεν φορά το σύμβολο των πεσόντων Βρετανών στρατιωτών (vid)

Ο Νεμάνια Μάτιτς δεν φόρεσε την παπαρούνα στη φανέλα για την «Remembrance Day» και προκάλεσε αρνητικά σχόλια από τους αγανακτισμένους Βρετανούς οπαδούς.



Ο λόγος που ο Μάτιτς δεν φορά το σύμβολο των πεσόντων Βρετανών στρατιωτών (vid)

Η «Remembrance Day» είναι η μέρα που οι Βρετανοί τιμούν τη μνήμη των στρατιωτών που πάλεψαν στο πεδίο της μάχης κατά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους αλλά και σε άλλες εμπόλεμες καταστάσεις.

Ο Μάτιτς μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Τότεναμ όμως αρνήθηκε να φορέσει την παπαρούνα, με την κάμερα να εστιάζει πάνω του και να δέχεται σκληρή κριτική για αυτή του  την απόφαση.

Ωστόσο, ο Σέρβος μέσος είχε εξηγήσει στο παρελθόν γιατί δεν φορούσε την παπαρούνα μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε.

«Αναγνωρίζω γιατί οι άνθρωποι φοράνε παπαρούνες. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα του καθενός να το κάνει και έχω συμπάθεια σε αυτούς που έχασαν τους αγαπημένους τους σε μία εμπόλεμη κατάσταση. Αλλά για μένα δυστυχώς είναι μία σκληρή υπενθύμιση του βομβαρδισμού που έζησα όταν ήμουν 12 ετών και ζούσα στο Βρέλο, όταν η χώρα μου διαλύθηκε από τους βομβαρδισμούς το 1999, είχε πει ο Μάτιτς.

Μάλιστα, ο Σέρβος μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι ο μόνος που έχει αρνηθεί να φορέσει την παπαρούνα. Το 2012 ο Ίρλανδός Τζέιμς ΜακΚλέιν , αγωνιζόμενος τότε στη Στόουκ Σίτι, έγινε αποδέκτης πολλών αρνητικών σχολίων όταν αρνήθηκε να φορέσει το σύμβολο για τη «Remembrance Day» καθώς ήταν αντίθετο με τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Μάλιστα, είχε δεχτεί και γιουχάισμα από τις κερκίδες όταν αυτός πήγε να ευχαριστήσει τον κόσμο.

 

Στράτος Μαρίνος