Πάλας και Μπράιτον σόκαραν τις Σίτι και Λίβερπουλ (vids)

Η Κρίσταλ Πάλας έφυγε θριαμβεύτρια από το Etihad με το τελικό 2-0 απέναντι στη Σίτι που έπαιζε με 10 ποδοσφαιριστές από το φινάλε του πρώτου μέρους και έμεινε στο -5 από την κορυφή. Αντέδρασε η Μπράιτον στο «Άνφιλντ» και επανήλθε στο ματς για να πάρει βαθμό με το τελικό 2-2 κόντρα στη Λίβερπουλ. Μεγάλη κερδισμένη η πρωτοπόρος (και στο +3) Τσέλσι που έφτασε στο 3-0 στο Νιούκαστλ. Άνετη η Μπέρνλι για το 3-1 επί της Μπρέντφορντ, η Σαουθάμπτον επιβλήθηκε 1-0 στην έδρα της Γουότφορντ.



Πάλας και Μπράιτον σόκαραν τις Σίτι και Λίβερπουλ (vids)

Λίβερπουλ – Μπράιτον 2-2

Η Λίβερπουλ γνώριζε εξ αρχής και κατάλαβε στο χορτάρι πόσο δύσκολο θα μπορούσε να γίνει το ματς με την Μπράιτον το απόγευμα του Σαββάτου. Και μπορεί το γρήγορο γκολ του Τζόρνταν Χέντερσον να βοήθησε βάζοντας μπροστά τους «κόκκινους» από το 4ο λεπτό έπειτα από ασίστ του Σαλάχ, ωστόσο, οι «γλάροι» ουδέποτε έχασαν την αυτοπεποίθησή τους. Ο «Φαραώ», μάλιστα, ισοφάρισε το ρεκόρ συμμετοχής σε γκολ στα πρώτα 10 ματς του πρωταθλήματος (10 τέρματα, 6 ασίστ), μαζί με τους Μπέργκαμπ, Ανρί και Κέιν. Όσο για τον αρχηγό, έγινε ο μοναδικός με γκολ στην Πρέμιερ σε καθεμιά από τις 13 τελευταίες σεζόν!

Ο Μπισουμά απείλησε την εστία του Άλισον με σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι, ο Μανέ με κεφαλιά στο 24' από υπέροχη σέντρα του Τσάμπερλεϊν έκανε το 2-0, ενώ, ο Σενεγαλέζος επιθετικός σκόραρε ξανά στο 34', όμως, ο VAR είδε χέρι στον τρόπο με τον οποίο ο διεθνής επιθετικός πίεσε και έκλεψε τη μπάλα από τον Σάντσες. Στο 41' ο Μουεπού με σέντρα – σουτ «κρέμασε» τον Άλισον πετυχαίνοντας ένα από τα γκολ της αγωνιστικής και κάπως έτσι το σύνολο του Πότερ ξαναμπήκε στο ματς με το 2-1.

Η Λίβερπουλ θα μπορούσε να είναι πιο άνετη με την έναρξη του δευτέρου μέρους, όμως, ο Σαλάχ ήταν οφσάιντ στην κάθετη που του έβγαλε ο Μανέ, με τον Αιγύπτιο να περνάει τον γκολκίπερ, να σκοράρει, αλλά φυσικά το γκολ να μη μετράει ποτέ. Φυσικά το ματς δεν έγινε εύκολο για τους «κόκκινους» από τη στιγμή που η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ έπαιζε κανονικά και διεκδικούσε αποτέλεσμα, ακόμα κι είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με δύο τέρματα στο πρώτο μέρος. Και το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 65'!

Κουκουρέγια και Λαλάνα συνεργάστηκαν με την άμυνα της Λίβερπουλ ανοργάνωτη, με τους Χέντερσον και Κονατέ να περπατούν πίσω από τη φάση και τον Τροσάρ να κάνει ντρίμπλα στον Ρόμπερτσον και να πλασάρει για το 2-2. Το ματς ήταν εκπληκτικό και μάλιστα στο 76' ο Τροσάρ έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων για να περάσει και τον Άλισον και να στείλει τη μπάλα στο βάθος της εστίας, ωστόσο, ήταν εκτεθειμένος. Η ομάδα του Πότερ έδωσε ένα μεγάλο μάθημα στη Λίβερπουλ και την άφησε στο -3 από την κορυφή με το ισόπαλο αποτέλεσμα.

 

 

Μάντσεστερ Σίτι – Κρίσταλ Πάλας 0-2

Η Σίτι στο 6ο λεπτό σε φάση όπου ο Λαπόρτ έκανε λάθος, επέτρεψε στον Ζαχά να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής στα χρονικά της Κρίσταλ Πάλας με 50 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά προηγήθηκε και έπειτα προσπάθησε να κάνει τα πάντα για να εκνευρίσει τους «πολίτες». Ροκάνισε το χρόνο, οργανώθηκε όσο μπορούσε στα μετόπισθεν και ο σύλλογος του Μάντσεστερ περιόρισε όλο το παιχνίδι στο μισό γήπεδο των φιλοξενούμενων.

Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους ο Ζαχά κέρδισε και την αποβολή του Λαπόρτ, με το ματς ν' αγριεύει, τους παίκτες να έχουν μεγάλη ένταση και τη Σίτι να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Ακόμα και με παίκτη λιγότερο, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα απλά βγήκε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο για να επιτεθεί και να μην αφήσει το παιχνίδι να χαθεί τελείως. Η Πάλας ήξερε πως μπορούσε να παίξει και με το μυαλό των «πολιτών» από τη στιγμή που και ο Μπερνάρντο Σίλβα ήταν έξαλλος στην ανάπαυλα με χειρονομίες προς τους διαιτητές, αλλά και ο Έντερσον ήταν εκνευρισμένος.

Στο 61' ο Ζεσούς από το δεύτερο δοκάρι έπειτα από σέντρα του Φόντεν ισοφάρισε, αλλά ο VAR ακύρωσε το γκολ προς μεγάλη απογοήτευση της Σίτι και στο 88' το σοκ ολοκληρώθηκε για τους «πολίτες». Σε αντεπίθεση και με τους παίκτες του Πεπ εξουθενωμένους, ο Ζαχά κλείστηκε από δεξιά, έδωσε στον Ολίσε στην περιοχή κι αυτός έστρωσε στον επερχόμενο Γκάλαχερ που σούταρε με δύναμη στο δοκάρι και τα δίχτυα για το 2-0 των «αετών» του Βιεϊρά στο Μάντσεστερ.

 

 

Νιούκαστλ – Τσέλσι 0-3

Με τη Νιούκαστλ να μην έχει καμία διάθεση ποδοσφαίρου και να περιμένει απλά τους «μπλε» να επιτεθούν με την ελπίδα και... την ευχή ν' αποτύχουν, η Τσέλσι έπαιζε μόνη της στο St. James' Park. Οι «καρακάξες» ακόμα έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους για να γίνουν ανταγωνιστικό σύνολο στην Πρέμιερ Λιγκ παρά την αλλαγή ιδιοκτησίας, με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να έχουν ιδιαίτερα δραστήριο τον Χακίμ Ζίγιεχ, ο οποίος έχασε και τεράστια ευκαιρία στο πρώτο μέρος για γκολ.

Το σκηνικό δεν θα άλλαζε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με την Τσέλσι να επιστρέφει στο χορτάρι για να ψάξει το γκολ που ίσως θα υποχρέωνε τη Νιούκαστλ να βγει από το καβούκι της. Στο 65ο λεπτό ο Ρις Τζέιμς γι' ακόμα ένα ματς μετά από αυτό με τη Νόριτς βρήκε δίχτυα, δείχνοντας πως είναι τρομερά σημαντικός για την Τσέλσι. Από σέντρα του Χάντσον – Οντόι από αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον δεξιό μπακ που έκανε το κοντρόλ, έφερε στο αριστερό και εξαπέλυσε δυνατό σουτ για το 1-0 των «μπλε».

Ο ίδιος παίκτης στο 77' έκανε και το 2-0 εκμεταλλευόμενος μια κόντρα σε σουτ του Λόφτους – Τσικ με τον Ντάρλοου πεσμένο στην άλλη πλευρά της εστίας. Ο Τζέιμς έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε τέρματα για τη φετινή Τσέλσι με 4 γκολ και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Το τελικό 3-0 έγραψε από την άσπρη βούλα ο Ζορζίνιο στο 81'.

 

 

Γουότφορντ – Σαουθάμπτον 0-1

Η Σαουθάμπον ξεκίνησε το ματς στο Vicarage Road με μόλις μια νίκη στα τελευταία 17 παιχνίδια εκτός έδρας σε επίπεδο πρωταθλήματος. Ο Τσε Άνταμς, ωστόσ, έβαλε τις βάσεις για ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για το σύνολο του Χάσενχουτλ, όταν με άρτιο τεχνικά σουτ στο 20ο λεπτό έβαλε μπροστά τους «άγιους».

Οι «hornets» του Κλαούντιο Ρανιέρι ισοφάρισαν την χειρότερη επίδοση της Λίγκας με 20 ματς δίχως clean sheet έπειτα από αυτό το γκολ που δέχθηκαν, ωστόσο, είχαν παραμείνει εντός παιχνιδιού με την εμφάνισή τους για να πάρουν κάτι από το ματς.

Η Γουότφορντ όσο κι αν προσπάθησε ν' αλλάξει πράγματα, πρόσωπα και διάταξη στο δεύτερο ημίχρονο, δεν ήταν απειλητική προς την Σαουθάμπτον. Αυτή, αφού είδε τον ΜακΚάρθι να πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση σε γυριστό του Άσλεϊ Φλέτσερ στα τελευταία λεπτά, διατήρησε αυτό το 1-0 μέχρι και το σφύριγμα της λήξης για να πιάσει τους 11 βαθμούς.

 

 

Μπέρνλι – Μπρέντφορντ 3-1

Η Μπέρνλι έκανε πάρτι απέναντι στην... ανύπαρκτη Μπρέντφορντ, με τους «clarets» να φτάνουν σε τρία γκολ στο πρώτο μέρος σε ματς της Πρέμιερ για τρίτη φορά στην ιστορία τους και για πρώτη εντός έδρας!

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο 4ο λεπτό να προηγηθούν με τον Κρις Γουντ και παρά το γεγονός πως δεν μέτρησε κι ένα τέρμα για οφσάιντ λίγο αργότερα, ήρθε ο Λόουτον στο 32' και ο Κορνέ με υπέροχο σουτ στο 36' ν' ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ απέναντι στους «bees» του Τόμας Φρανκ.

Ασφαλώς με το σκορ σε τέτοιο εύρος και με τόση άνεση, δεν χρειαζόταν να κάνει κάτι περισσότερο η Μπέρνλι στο δεύτερο ημίχρονο, για να βρεθεί στους 7 βαθμούς και προσωρινά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Το τελικό 3-1 έγραψε ο Γκόντος με υπέροχο γυριστό... αεροπλανικό σουτ από κεφαλιά – πάσα του Νόργκαρντ.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης