«Φύλακας άγγελος» ο Ράμσντεϊλ και μεγάλη νίκη για την ¶ρσεναλ! (vids)

Με έναν εκπληκτικό Ράμσντεϊλ να κατεβάζει «ρολά» για την ¶ρσεναλ, οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν με 2-0 της Λέστερ στο Κινγκ Πάουερ κατακτώντας ένα πολύτιμο τρίποντο για τη συνέχεια του πρωτθλήματος. Σκόρερ για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ήταν οι Γκάμπριελ Μαγκαλίαες και Σμιθ-Ρόου που καθάρισαν το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο.



«Φύλακας άγγελος» ο Ράμσντεϊλ και μεγάλη νίκη για την ¶ρσεναλ! (vids)

Λέστερ και ¶ρσεναλ ήρθαν αντιμέτωπες για τη 10η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ στο Κινγκ Πάουερ σε ένα παιχνίδι που οι «κανονιέρηδες» δεν άργησαν να δείξουν τις προθέσεις τους. Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Μπουκάγιο Σάκα, στην 100η του εμφάνιση με τη φανέλα της ¶ρσεναλ, εκτέλεσε το κόρνερ στο ύψος της μικρής περιοχής με τον Γκάμπριελ Μαγκαλιάες να πιάνει την κεφαλιά και να νικάει τον Σμάιχελ για το 1-0, νωρίς στο παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν με την άμυνα των «αλεπούδων» να μοιάζει αποσυντονισμένη. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα για να κάνουν το 2-0 στο 18΄ με τον Σμιθ-Ρόου. Ο 21χρονος ¶γγλος εκτέλεσε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και άφησε άγαλμα τον Σμάιχελ να απορεί με την αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

Η Λέστερ είχε μεγάλη ευκαιρία λίγα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου για να μειώσει στο σκορ και να μπει ξανά στο παιχνίδι, όμως ο Ράμσντεϊλ απέκρουσε εντυπωσιακά το φάουλ του Μάντισον πριν πει και δεύτερο «όχι» στην κοντινή προβολή του

 

Με αυτό τον τρόπο, η ¶ρσεναλ πήγε στα αποδυτήρια με αέρα δύο τερμάτων και χωρίς να έχει απειληθεί ιδιαίτερα, με τον Ράμσντεϊλ να εμφανίζεται σίγουρος στις επεμβάσεις του όποτε χρειάστηκε να επέμβει.

Το δεύτερο μέρος βρήκε τη Λέστερ στην επίθεση, με τις «αλεπούδες» να ανεβάζουν ρυθμό και να γίνονται πιο απειλητικές, ωστόσο ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Ο Ράμσντεϊλ δικαιολογεί και με το παραπάνω την φανέλα βασικού που του έχει δώσει ο Μικέλ Αρτέτα, με τον ¶γγλο «πορτιέρε» να πραγματοποιεί καίριες επεμβάσεις στα σουτ των Λούκμαν και Μπαρνς κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Μεγάλη απόκρουση πραγματοποίησε και ο Κάσπερ Σμάιχελ στο σουτ του Ομπαμεγιάνγκ στο 70ο λεπτό, κρατώντας την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι. Με τα περιθώρια να στενεύουν, ο Μπρένταν Ρότζερς πέρασε στο παιχνίδι τον Πάτσον Ντάκα με τη Λέστερ να αγωνίζεται με 5 επιθετικογενείς παίκτες στην προσπάθεια της να μειώσει στο σκορ όμως η κλεψύδρα τελείωνε.

Στα τελευταία δέκα λεπτά οι «αλεπούδες» δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ που θα τους έβαζε στο παιχνίδι με αποτέλεσμα η ¶ρσεναλ να διατηρεί το 2-0 μέχρι και το τέλος του αγώνα.

Απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ήταν σαφώς ο ¶αρον Ράμσντεϊλ με τον ¶γγλο γκολκίπερ να πραγματποιεί 8 αποκρούσεις στην αναμέτρηση, κρατώντας το clean sheet για την ¶ρσεναλ.

 
 

 


Στράτος Μαρίνος