Έχει χρόνια μπροστά του ο Σερ Άλεξ

Μπορεί η προπονητική τους καριέρα να μην έχει κοινά σημεία, αλλά τουλάχιστον ο Αϊβορ Πάουλ μέχρι και πριν λίγες ημέρες μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και να παινευτεί για τα χρόνια που έχει περάσει στους πάγκους. Σε ηλικία 93 χρονών ο Ουαλός κόουτς -πέρασε και από τον ΠΑΟΚ-,  πήρε την απόφαση να βάλει τέλος στο επάγγελμα που υπηρέτησε από το 1951.



Έχει χρόνια μπροστά του ο Σερ Άλεξ

 

Γεννημένος στις 5 Ιουλίου του 1916, ο Αϊβορ Πάουελ έχει μπει στο βιβλίο γκίνες, ως γηραιότερος προπονητής ποδοσφαίρου στον κόσμο.

 

Στην διάρκεια της προπονητικής του καριέρας ο Πάουελ πέρασε και από τα ελληνικά γήπεδα καθώς το 1968 για ένα διάστημα είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Ο Ουαλός προπονητής κάθισε στον πάγκο της Πορτ Βέιλ, της Μπράντφορντ και της Καρλάιλ, ενώ τα περισσότερα χρόνια του τα πέρασε στο πανεπιστήμιο του Μπαθ.

 

Σε δηλώσεις του στο BBC, ο γηραιότερος προπονητής στον κόσμο τόνισε: «Νιώθω τόσο ευτυχισμένος και υπερήφανος με όσα έχω ζήσει, αλλά αυτή είναι η πιο σημαντική στιγμή. Είχα πολλές χαρούμενες στιγμές και ήμουν πολύ χαρούμενος στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ.

Το 2008 ο Πάουελ είχε τιμηθεί για την προσφορά του από την Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ.

TAGS: