Γουέστ Χαμ: Επική πρόκριση κόντρα στην τροπαιούχο, και νίκη απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι μετά από έξι χρόνια!

Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, επιβεβαίωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η Γουέστ Χαμ, η οποία απέκλεισε την Μάντσεστερ Σίτι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, από τους «8» του Carabao Cup, κερδίζοντας την για πρώτη φορά σε όλες τις διοργανώσεις μετά από 2000 ημέρες!



Γουέστ Χαμ: Επική πρόκριση κόντρα στην τροπαιούχο, και νίκη απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι μετά από έξι χρόνια!

Πέρασαν έξι χρόνια από την τελευταία φορά που η Γουέστ Χαμ επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις, με την πιο πρόσφατη εντός έδρας νίκη της να χρονολογείται πριν από επτά χρόνια.

Αναφερόμαστε λοιπόν σε 2000 και πλέον ημέρες. Τόσες μεσολάβησαν από την πιο πρόσφατη επιτυχία των «σφυριών» κόντρα στο σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα. Και έμελλε η άτυπη αυτή παράδοση να σταματήσει, στον πιο «δύσκολο» θεσμό για να συναντήσεις την Μάντσεστερ Σίτι.

Στο Carabao Cup, όπου οι «πολίτες» μετρούν τέσσερις διαδοχικές κατακτήσεις, και πέντε την τελευταία εξαετία. Και όμως. Η Γουέστ Χαμ ήταν ανώτερη, και εξασφάλισε την πρόκρισή της στην διαδικασία των πέναλτι.

Ταυτόχρονα, πανηγύρισε την πρώτη της νίκη απέναντι στους «πολίτες» στο νέο της Στάδιο, με την τελευταία να χρονολογείται το 2014! Ωστόσο, δεν έχει κερδίσει ποτέ την συγκεκριμένη διοργάνωση! Μήπως ήρθε η ώρα να πανηγυρίσει την πρώτη της κατάκτηση στο Carabao Cup, συνδυάζοντας μία μοναδική επιτυχία, με μία ανεπανάληπτη πρόκριση;

Δημήτρης Μανάκος