Πέντε αλλαγές και για την Πρέμιερ Λιγκ σύμφωνα με την IFAB

Το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου αναμένεται να κάνει υποχρεωτικές σε όλα τα πρωταθλήματα τις πέντε αλλαγές, επαναφέροντας ένα ζήτημα που διχάζει στην Αγγλία.



Πέντε αλλαγές και για την Πρέμιερ Λιγκ σύμφωνα με την IFAB

Η έξαρση του κορονοϊού έφερε εξελίξεις και στο ποδόσφαιρο με μέτρα όπως τα άδεια γήπεδα και οι νεκρές ζώνες. Ένα μέτρο που λήφθηκε για την προστασία των παικτών, ήταν η πραγματοποίηση πέντε αλλαγών σε κάθε αγώνα, ένας κανονισμός που μπορεί να μείνει μόνιμα στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τους «Times», η τεχνική και ποδοσφαιρική επιτροπή του Διεθνούς Συμβουλίου Ποδοσφαίρου (IFAB) αναμένεται να αποδεχθεί την πρόταση που δέχθηκε για μονιμοποίηση των πέντε αλλαγών από μία ομάδα. Η απόφαση θα ληφθεί τον Μάρτιο στην ετήσια γενική συνέλευση.

Η τροποποίηση των πέντε αλλαγών ήταν να παραμείνει μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, με τις ομοσπονδίες να μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να κρατήσουν τις τρεις αλλαγές ή να φτάσουν τις πέντε.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η Πρέμιερ Λιγκ, στην οποία επιτρέπονται τρεις αλλαγές ενώ στο Λιγκ Καπ επιτρέπονται πέντε από τη σεζόν 2020/2021.

Στράτος Μαρίνος