Σαουθάμπτον: Δεν έχει αποκλείσει ποτέ την Τσέλσι στο Κύπελλο στην εποχή της Premier League!

Την πρώτη της πρόκριση απέναντι στην Τσέλσι, σε ματς που αφορά διοργάνωση του Κυπέλλου στην εποχή της Premier League, αναζητά η Σαουθάμπτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με τους «αγίους» να μετρούν τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες, και να επιχειρούν να βρουν με την… τέταρτη, μία «ιστορική» νίκη!



Σαουθάμπτον: Δεν έχει αποκλείσει ποτέ την Τσέλσι στο Κύπελλο στην εποχή της Premier League!

Μία «ιστορική» πρόκληση καλείται να διαχειριστεί απόψε η Σαουθάμπτον απέναντι στην Τσέλσι, με τους «αγίους» να μεταβαίνουν στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με στόχο να πανηγυρίσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, μία πρόκριση κόντρα στους «μπλε» στην εποχή της Premier League.

Πρόκειται, όπως προαναφέρθηκε, για την τέταρτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, από το 1992 και έπειτα, σε θεσμό που δεν αφορά την Premier League, αλλά εδρεύει στην Αγγλία, με τις τρεις προηγούμενες να έχουν καταλήξει με χαρακτηριστική ευκολία υπέρ των σημερινών γηπεδούχων.

Η πρώτη φορά αφορούσε το ματς της Τσέλσι απέναντι στην Σαουθάμπτον στα πλαίσια του Λιγκ Καπ το 1997, ενώ οι δύο επόμενες έλαβαν χώρα κατά τον 21ο αιώνα, και ολοκληρώθηκαν με συνολικό σκορ 7-1!

Να σημειωθεί πως η τελευταία νίκη της Σαουθάμπτον απέναντι στην Τσέλσι για ματς που δεν αφορούσε το πρωτάθλημα, χρονολογείται το 1977, με τελικό αποτέλεσμα το 3-0 για τους φιλοξενούμενους! Έχουν μεσολαβήσει 44 χρόνια. Ήρθε η ώρα λοιπόν για μία ιστορική νίκη;

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Σαουθάμπτον απέναντι στην Τσέλσι σε ματς Κυπέλλου, από τότε που η Premier League… μπήκε στην ζωή μας:

•         Τσέλσι – Σαουθάμπτον 2-1 (1997) Λιγκ Καπ

•         Σαουθάμπτον – Τσέλσι 1-5 (2013) FA Cup

•         Τσέλσι -  Σαουθάμπτον 2-0 (2018) FA Cup

Δημήτρης Μανάκος