Η Λιντς ψάχνει την πρώτη της νίκη στο Έμιρεϊτς κόντρα στην Άρσεναλ!

Η μάχη για τον 4ο γύρο του Carabao Cup ξεκινάει απόψε, με την Άρσεναλ να υποδέχεται την Λιντς και τα «παγώνια» να ψάχνουν την πρώτη τους νίκη έπειτα από 18 χρόνια, όταν ο Μαρκ Βίντουκα είχε δώσει το τρίποντο στην ομάδα του, αγωνιζόμενος στο… Χάιμπουρι.



Η Λιντς ψάχνει την πρώτη της νίκη στο Έμιρεϊτς κόντρα στην Άρσεναλ!

Άρσεναλ και Λιντς έρχονται αντιμέτωπες απόψε (26/10, 21:45) για τον 4ο γύρο του Carabao Cup, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται για πρώτη φορά για το συγκεκριμένο θεσμό.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έρχεται από την πειστική νίκη με 3-1 απέναντι στην Άστον Βίλα ενώ οι παίκτες του Μαρσέλο Μπιέλσα απέσπασαν το βαθμό της ισοπαλίας στο τέλος κόντρα στους «λύκους».

Για τη Λιντς, αυτή θα είναι η 5η αναμέτρηση απέναντι στους «κανονιέρηδες» που θα διεξαχθεί στο Έμιρεϊτς, με τα «παγώνια» να μην έχουν κερδίσει ποτέ σε αυτό το γήπεδο, μετρώντας 3 ήττες και μία ισοπαλία.

Μάλιστα, για να βρει κανείς την τελευταία νίκη της Λιντς επί της Άρσεναλ, θα πρέπει να ταξιδέψει στο χρόνο και συγκεκριμένα 18 χρόνια πίσω.

Στις 5 Απριλίου του 2003 και την 37η αγωνιστική, η Άρσεναλ έψαχνε μία νίκη για να κρατηθεί σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ η Λιντς ήθελε απεγνωσμένα το τρίποντο για να μείνει εκτός της ζώνης του υποβιβασμού.

Σε έναν αγώνα που σίγουρα απήλαυσαν οι ουδέτεροι θεατές, η ομάδα Πίτερ Ριντ προηγήθηκε δύο φορές, με τους παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ να απαντούν και στα δύο τέρματα, κρατώντας το παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού.

Τότε, ανέλαβε δράση ο άνθρωπος-γκολ της Λιντς Γιουνάιτεντ. Ο Μαρκ Βίντουκα με μία τρομερή ενέργεια στο 88ο λεπτό, θα στείλει τη μπάλα στο πλεκτό και θα χαρίσει την παραμονή στην ομάδα του, τελειώνοντας τις ελπίδες των «κανονιέρηδων» για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η αποψινή μάχη αναμένεται καυτή, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για λόγους ψυχολογία αλλά και για να συνεχίσουν στη διοργάνωση.

 

Στράτος Μαρίνος