Η Άρσεναλ ξανασυναντά την Λιντς για το Κύπελλο και οι μνήμες από το γκολ του Τιερί Ανρί στην επιστροφή του αναβιώνουν! (video)

Κάθε φορά που η Άρσεναλ συναντά την Λιντς, για θεσμό που δεν αποτελεί μέρος του πρωταθλήματος, οι μνήμες από την ανεπανάληπτη στιγμή του 2012 αναβιώνουν. Τότε που ο Τιερί Ανρί πέρασε στο ματς, σκόραρε με πλασέ, πανηγύρισε όπως ποτέ άλλοτε, και οι «κανονιέρηδες» κατέκτησαν την πρόκρισή τους! Ακόμη μία απόδειξη πως ο Γάλλος, πρόλαβε να γίνει επιδραστικός, ακόμη και στο δίμηνο της επιστροφής του στο Βόρειο Λονδίνο.



Η Άρσεναλ ξανασυναντά την Λιντς για το Κύπελλο και οι μνήμες από το γκολ του Τιερί Ανρί στην επιστροφή του αναβιώνουν! (video)

Ήταν 9 Ιανουαρίου του 2012, όταν η Άρσεναλ συναντούσε την Λιντς, στο πλαίσιο του FA Cup, με τον Αρσέν Βενγκέρ βεβαίως να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας, και στην άκρη αυτού, να φιγουράρει και μία γνώριμη για τους «κανονιέρηδες» μορφή! Ο λόγος για τον Τιερί Ανρί…

Τον Γάλλο, πρώην επιθετικό και θρύλο της Άρσεναλ, που εκείνη την περίοδο αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Αμερικής, αλλά άδραξε την ευκαιρία και επέστρεψε για 60 ημέρες στην αγαπημένη του ομάδα, με σκοπό να διατηρηθεί σε υψηλό ρυθμό, και να μην απολέσει την φόρμα του!

Όλοι είχαν στο μυαλό τους πως αν η Άρσεναλ επικρατεί της Λιντς με χαρακτηριστική ευκολία, ο Ανρί θα έμπαινε στο γήπεδο για να λάβει το standing ovation που ήθελε να ξαναζήσει μετά από έξι χρόνια. Άπαντες ανέμεναν στο Έμιρεϊτς, αλλά το ματς δεν κύλησε όπως το περίμεναν…

Το 0-0 παρέμενε και τότε ο Αρσέν Βενγκέρ σκέφτηκε διαφορετικά. «Δεν χρειάζεται να τον βάλω αν κερδίζουμε. Μπορεί ακόμη να κρίνει με γκολ του μία αναμέτρηση». Το χρονόμετρο έγραφε 68’ και ο Σαμάκ αποχωρούσε, προκειμένου ο Τιερί Ανρί να περάσει στο ματς και να κάνει… ακόμη ένα πλασέ!

Δέκα λεπτά αργότερα ο χρόνος πάγωσε. Ο Σονγκ τον τροφοδότησε με εξαιρετική κάθετη πάσα, και το μυαλό όλων γύρισε πολλά χρόνια πίσω. Στο αήττητο πρωτάθλημα του 2004, στον τελικό του Champions League, και εν γένει στις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία της Άρσεναλ.

Ο Ανρί σκόραρε με εκπληκτικό πλασέ, και πανηγύρισε όπως ποτέ ξανά. Η αγκαλιά του με τον Αρσέν Βενγκέρ δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια! Το τελικό 1-0 ανέδειξε πως η ηλικία είναι αριθμός, διαδραματίζει τον ρόλο της, αλλά η κλάση είναι διαχρονική. Ποτέ άλλωστε, ο Τιερί Ανρί δεν σταμάτησε να «μιλά» στην μπάλα…

Έχουν μεσολαβήσει εννέα χρόνια, και μία ακόμη συνάντηση των δύο ομάδων, πριν από έναν χρόνο, και πάλι για το FA Cup, όπου και πάλι τελείωσε με 1-0! Τώρα, έχουμε την πρώτη τους συνάντηση για το Carabao Cup. Το Λιγκ Καπ της Αγγλίας, που αποτελεί ίσως και την μοναδική διοργάνωση που ο «Τίτι» δεν κατάφερε ποτέ να κατακτήσει.

 

Δημήτρης Μανάκος