Η Γιουνάιτεντ χρειάζεται τους Μαγκουάιρ και Σο του Euro!

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις των Χάρι Μαγκουάιρ και Λουκ Σο με τη εθνική Αγγλίας στο Euro 2020 αποτελούν μακρινή ανάμνηση για τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βλέπουν τους δύο αμυντικούς τους να βρίσκονται σε αρκετά άσχημη αγωνιστική κατάσταση.



Η Γιουνάιτεντ χρειάζεται τους Μαγκουάιρ και Σο του Euro!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχτηκε 5 γκολ από τη Λίβερπουλ στο Όλντ Τράφορντ σε έναν ιστορικό διασυρμό για τους παίκτες του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν από το πρώτο κι όλας λεπτό τη μάχη του κέντρου, με τους Ναμπί Κεϊτά, Τζόρνταν Χέντερσον και Τζέιμς Μίλνερ να δείχνουν την υπεροχή τους.

Μεγάλο πρόβλημα εμφανίστηκε και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, με το δίδυμο Χάρι Μαγκουάιρ και Λουκ Σο να μοιάζουν χαμένοι μέσα στο γήπεδο. Οι δύο αμυντικοί απογοήτευσαν ακόμη μία φορά με την εικόνα τους στο αμυντικό κομμάτι της ομάδας και πλέον δεν θυμίζουν σε τίποτα τους εαυτούς τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Από τη μία, ο Μαγκουάιρ αποτέλεσε βασικό γρανάζι στην αμυντική λειτουργία της εθνικής Αγγλίας βοηθώντας την ομάδα να κρατήσει το clean sheet στους αγώνες με Γερμανία, Ουκρανία και Τσεχία ενώ υπήρξε και ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση των «τριών λιονταριών» με τις μεγάλες μπαλιές του στην πλάτη της άμυνας.

Από την άλλη, ο Λουκ Σο, εμφανώς αναγεννημένος την περασμένη σεζόν με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, ήρθε στο Euro και έδωσε ρεσιτάλ με τις τρομερές του ενέργειες από τα αριστερά. Πέρα από τις 3 ασίστ απέναντι σε Γερμανία και Ουκρανία αλλά και το γκολ στον τελικό κόντρα στην Ιταλία, ο Σο έμοιαζε απροσπέλαστος από τα αριστερά της άμυνας. Ασταμάτητα τρεξίματα, καίριες επεμβάσεις και σωστή συνεργασία με τους κεντρικούς μέσους ήταν κάποια από τα χαρακτηριστικά του Άγγλου οπισθοφύλακα κατά τη διάρκεια του Euro 2020.

Αυτά τα σημάδια θέλουν να δουν και πάλι οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να εμπιστευθούν και πάλι την άμυνα της ομάδας τους. Οι Μαγκουάιρ και Σο, οφείλουν να ορθοποδήσουν, να ξεφύγουν από το ντεφορμάρισμα που τους «ακολουθεί» και να αποδείξουν γιατί ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πίστεψε σε αυτούς κατά τη διάρκεια της ξέφρενης πορείας των «τριών λιονταριών» μέχρι και τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στράτος Μαρίνος