Κλοπ για Φιρμίνο: «Παίζει σαν να εφηύρε τη θέση του “ψευτοεννιαριού”»

Ο Γερμανός τεχνικός μίλησε για τον τρόπο που αγωνίζεται στην θέση του «false nine» ο Μπόμπι Φριμίνο αλλά και για την συνεισφορά του στο παιχνίδι της Λίβερπουλ από εκείνη τη θέση.



Κλοπ για Φιρμίνο: «Παίζει σαν να εφηύρε τη θέση του “ψευτοεννιαριού”»

Είναι λογικό όταν υπάρχει ένας παίκτης όπως ο Μοχάμεντ Σαλάχ στο γήπεδο, τα φώτα να πέφτουν πάνω του συνεχώς. Χθες ο «Φαραώ» ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής αφού έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει χατ-τρικ εις βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Όλντ Τράφορντ, παίρνοντας την μπάλα του αγώνα στο σπίτι του.

Ωστόσο, ο Γιούργκεν Κλοπ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τη συνεισφορά του Φιρμίνο από τη θέση του «false nine» στο παιχνίδι της Λίβερπουλ.

«Ο Σαλάχ κερδίζει την προσοχή όλων και σωστά γίνεται αυτό, όμως ο Φιρμίνο για τους ανθρώπους που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο, είμαι πολύ σίγουρος πως όταν αποσυρθεί θα γράφουν βιβλία για τον τρόπο που παίζει στη θέση του “ψευτοεννιαριού”. Δεν λέω ότι αυτός ή εμείς εφηύραμε τη θέση, όμως με τον τρόπο που αγωνίζεται μοιάζει να συμβαίνει», ήταν τα λόγια του Γερμανού τεχνικού των «ρεντς».

 

Στράτος Μαρίνος