Κυριάρχησε κόντρα στην Τότεναμ και πήρε το ντέρμπι με τον Αντόνιο η Γουέστ Χαμ – σκόραρε μετά από οκτώ μήνες ο Μάντισον και κέρδισε η Λέστερ! (vid)

Μία από τις πιο πειστικές της εμφανίσεις στην σεζόν πραγματοποίησε η Γουέστ Χαμ απέναντι στην Τότεναμ, με τα «σφυριά» να κυριαρχούν απέναντι στην Τότεναμ στο ντέρμπι του Λονδίνου, και να παίρνουν τη νίκη (1-0) με τον Μάικλ Αντόνιο, που λατρεύει να… πληγώνει τους «spurs». Την ίδια ώρα, η Λέστερ κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην Premier League, μετά τον Απρίλιο του 2021, με 2-1 κόντρα στην Μπρέντφορντ, χάρη στο νικητήριο γκολ του Μάντισον, έπειτα από οκτώ μήνες!



Κυριάρχησε κόντρα στην Τότεναμ και πήρε το ντέρμπι με τον Αντόνιο η Γουέστ Χαμ – σκόραρε μετά από οκτώ μήνες ο Μάντισον και κέρδισε η Λέστερ! (vid)

Την πρώτη της νίκη μετά από μία διετία απέναντι στην Γουέστ Χαμ αναζητούσε η Τότεναμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, την ώρα που οι γηπεδούχοι ήθελαν να αποδείξουν πως η κούραση από τα συνεχόμενα ματς δεν τους επηρεάζει. Να δικαιώσουν τον προπονητή τους που υποστήριξε πως οι δύο ήττες μετά από ισάριθμες ευρωπαϊκές επιτυχίες ήταν συγκυριακές, και να πανηγυρίσουν κόντρα στους «spurs», όπως και στο περσινό 2-1.

Έχοντας αυτό στο μυαλό της, και διαθέτοντας εξαιρετικό μομέντουμ μετά από το 3-0 απέναντι στην Γκενκ στο ίδιο γήπεδο, η Γουέστ Χαμ κυριάρχησε στο πρώτο 45άλεπτο, με τον Φορνάλς να είναι πρωταγωνιστής.

Ο Ισπανός, ο οποίος επέστρεψε στην εθνική του ομάδα μετά από σχεδόν τρία χρόνια, δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης στο 10ο λεπτό, έπειτα από σέντρα του Μπόουεν, ενώ εννέα λεπτά μετά απείλησε και πάλι, με την προσπάθειά του να καταλήγει μακριά από την εστία του Γιορίς.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των «σφυριών» στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 34ο λεπτό, με τελικό αποδέκτη τον Σούτσεκ και δημιουργό τον Μάικλ Αντόνιο, ενώ οι φιλοξενούμενοι οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, με μοναδικές ελπιδοφόρες στιγμές τους, το τετ-α-τετ του Σον στο 25’, που σταμάτησε ο Φαμπιάνσκι, και την ευκαιρία του Κέιν ένα λεπτό πριν το 45’.

Κάπως έτσι, Γουέστ Χαμ και Τότεναμ παρέμειναν στο απόλυτο «μηδέν» με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους, για πρώτη φορά μετά το 2017, με τους γηπεδούχους να υστερούν στην τελική προσπάθεια, αλλά να βγάζουν μεγάλη ενέργεια, και τους φιλοξενούμενους να δείχνουν πως θέλουν αλλά δεν… μπορούν, όντες μία ταχύτητα κάτω από το σύνολο του Ντέιβιντ Μόιζ.

Ανάλογη ήταν η εξέλιξη της αναμέτρησης και στο δεύτερο μέρος, με ειδοποιό διαφορά την κατοχή της μπάλας, η οποία πέρασε πλέον στο σύνολο του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, δίχως όμως και πάλι η Τότεναμ να βρίσκει διαδρόμους, ώστε να φτάσει στο δεύτερο «διπλό» της στην Αγγλία σε επτά ημέρες.

Και ενώ όλα έδειχναν πως το πρώτο 0-0 μεταξύ των δύο ομάδων πλησιάζει για πρώτη φορά μετά το 2001, τα «σφυριά» σφράγισαν την υπεροχή τους με έναν άνθρωπο που λατρεύει να… πληγώνει την Τότεναμ. Το 1-0 από τον Μάικλ Αντόνιο στο 74’, έπειτα από ολιγωρία των φιλοξενούμενων στο κόρνερ του Μπόουεν ήταν γεγονός και η Γουέστ Χαμ έφτασε στο πολυπόθητο τρίποντο, ούσα σε εξαιρετική κατάσταση!

 

 

Την ίδια ώρα, στο τελευταίο ματς πριν από την επικείμενη συνάντηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ, η Λέστερ προηγήθηκε απέναντι στην Μπρέντφορντ με τον Τίλεμανς, δέχθηκε γκολ για 10ο σερί ματς σε Premier League και… Ευρώπη, αλλά δεν πτοήθηκε, και με το τελικό 2-1 έφτασε σε δύο συνεχόμενες επικρατήσεις επί αγγλικού εδάφους, μετά από μισό χρόνο!

Αυτή την φορά, η επιθετική τακτική της Μπρέντφορντ δεν καρποφόρησε το ίδιο, μιας και τα ανασταλτικά ζητήματά της δεν γινόταν να καλυφθούν και πάλι, από τις επιθετικές αρετές της! Ισοφάρισε το γκολ του Τίλεμανς στο 14’ (δεύτερο συνεχόμενο μετά από έναν χρόνο) με τον Γιόργενσεν στην μία ώρα αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να αποσπάσει κάτι θετικό!

Ο Τζέιμς Μάντισον επέστρεψε στα γκολ μετά τον Φεβρουάριο του 2021, και ο Μπρένταν Ρότζερς πλέον μπορεί να αισθάνεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ενόψει και της αναμέτρησης κόντρα στην Άρσεναλ, την επόμενη εβδομάδα.

Δημήτρης Μανάκος