Η Γουότφορντ ισοπέδωσε την Έβερτον με ανατροπή, το VAR πήρε τη χαρά της Πάλας

H Γουότφορντ έδειξε πως κάτι αλλάζει με τον Ρανιέρι στον πάγκο! Δυο φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ και είχε τον τρόπο στο κρίσιμο σημείο να κάνει ανατροπή μέσα σε ένα λεπτό και να θριαμβεύσει με το τελικό 5-2 επί της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ»! Εντυπωσιακή ισοπαλία (2-2) ανάμεσα σε Σαουθάμπτον και Μπέρνλι, στο 94' η Λιντς το 1-1 με την Γουλβς, έκλεψε βαθμό η Νιούκαστλ με 24% κατοχή μπάλας, 1-1 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας που στο 86' σκόραρε αλλά ο VAR ακύρωσε το γκολ!  



Η Γουότφορντ ισοπέδωσε την Έβερτον με ανατροπή, το VAR πήρε τη χαρά της Πάλας

Έβερτον – Γουότφορντ 2-5

Αυτό που είδε ο Ρανιέρι από τους παίκτες του σίγουρα θα τον άφησε τρομερά ικανοποιημένο. Και μπορεί ο Τομ Ντέιβις με την έναρξη του ματς να πέτυχε γκολ για να δώσει προβάδισμα από τ' αποδυτήρια (3') στην Έβερτον, ωστόσο, οι «hornets» με τον νέο τους προπονητή και παρά το πολύ βαρύ σκορ από τη Λίβερπουλ μια εβδομάδα νωρίτερα, αντέδρασαν.

Οι φιλοξενούμενοι στο «Γκούντισον Παρκ» κατάφεραν από εκτέλεση κόρνερ και μια κόντρα από την οποία ευνοήθηκε ο Κινγκ για να κάνει το 1-1 με προβολή από το δεύτερο δοκάρι στο 13ο λεπτό. Η οργάνωση της Γουότφορντ και οι πολύ κοντινές γραμμές της, έκαναν την Έβερτον να ψάχνει τις επιθέσεις με ψηλές μπαλιές, ωστόσο, η ομάδα του Ρανιέρι αποκτούσε αυτοπεποίθηση για να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Η Έβερτον κατάφερε στο 63' να πάρει ξανά το προβάδισμα στην αναμέτρηση, με τον Μάικλ Κιν να κάνει υπέροχη μπαλιά ακριβεία προς τον Ριτσάρλισον που πετάχτηκε μόνος του στην «καρδιά» της περιοχής και με κεφαλιά – ψαράκι έγραψε το 2-1. Και πάλι η ομάδα του Μπενίτεθ δεν κατάφερε να κρατήσει και αυτό το αβαντάζ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά βρέθηκε και πίσω στο σκορ έπειτα από μαγική ανατροπή της Γουότφορντ!

Η κεφαλιά του Κούτσκα στο 78ο λεπτό και το πλασέ του Κινγκ στο 80' σε αντεπίθεση που βγήκε με δυο πάσες, έβαλαν μπροστά το σύνολο του Ρανιέρι που πήρε τεράστια νίκη στο Μέρσεϊσαϊντ φτάνοντας στο τελικό 5-2! Ο Κινγκς στο 86' με κλειστή ντρίμπλα και πλασέ από θέση βολής ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του και στο φινάλε (90' + 1') o Ντένις με ήρεμο πλασέ σε παντελώς ανοργάνωτη άμυνα, διαμόρφωσε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης για την πρώτη νίκη της Γουότφορντ στην ιστορία της στο «Γκούντισον Παρκ».

Κρίσταλ Πάλας – Νιούκαστλ 1-1

Η αλήθεια είναι ότι το ματς ήταν αρκετά νευρικό, με αρκετά μαρκαρίσματα, αρκετές κόντρες ανάμεσα στους δύο παίκτες, δυο δοκάρια του Μπεντέκε και ένα μεγάλο δεδομένο. Η Νιούκαστλ, δεν θα γινόταν ποτέ υπερομάδα και θα ξεπερνούσε τόσο γρήγορα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει επειδή απλά απέλυσε τον Στιβ Μπρους μεσοβδόμαδα, λίγο μετά το 3-2 από την Τότεναμ.

Οι «καρακάξες» είχαν εξαιρετικά δύσκολο έργο στο Λονδίνο και αυτό επιβεβαιώθηκε στο 56' με την πολύ δυνατή κεφαλιά του Μπεντεκέ για το 1-0 των «αετών» του Πατρίκ Βιεϊρά. Επειδή, όμως, υπάρχει αυτός ο δεινός «εκτελεστής» που λέγεται Καλούμ Γουίλσον, στο 65' με ανάποδο σουτ έπειτα από «πινγκ-πονγκ» στην περιοχής της Πάλας, η Νιούκαστλ έγραψε το 1-1! Αυτό ήταν το 99ο γκολ του Γουίλσον στις τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες της Πρέμιερ, με την ομάδα του να έχει κατοχή μπάλας 24% και αυτό το τέρμα να είναι η πρώτη τελική μετά το 14ο λεπτό στο ματς!

Ο Μπεντεκέ πάλεψε με νύχια και με δόντια να χαρίσει τη νίκη στην Πάλας, όμως δεν το κατάφερε. Ακόμα κι αν στο 86' κάρφωσε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα, ο VAR είδε επιθετικό φάουλ, το γκολ δεν μέτρησε ποτέ κι έτσι οι «αετοί» μετά την ισοφάριση από την Άρσεναλ στο 95', απέτυχαν να πάρουν άλλο ένα ματς που είχε βρεθεί στα χέρια τους.

Λιντς – Γουλβς 1-1

Η κατηφόρα της Λιντς έδειχνε πως θα συνεχιζόταν και στο ματς με την Γουλβς... Ακόμα κι αν το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα από τον Χι-Τσαν στο 10ο λεπτό, όταν εκείνος εκμεταλλεύτηκε μια κόντρα σε σουτ του Χιμένες για να κάνει το εύκολο πλασέ, τα «παγώνια» δεν έδειχναν να ξυπνούν στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς. Ο μοναδικός που μπορούσε να το πάρει πάνω του ήταν ο Ραφίνια και από την αντίπερα όχθη οι προσπάθειες του Αντάμα Τραορέ μπορούσαν να προκαλέσουν κάτι θετικό για τους «λύκους».

Η Λιντς δεν είναι σε καμία περίπτωση η ομάδα που μέχρι και την περσινή σεζόν θαύμαζε ο κόσμος του αγγλικού ποδοσφαίρου κι όχι μόνο, με αποτέλεσμα, παρά τις όποιες προσπάθειες δείχνει να βγάζει στο χορτάρι, ν' ακροβατεί πλέον κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Παρ' όλα αυτά, οι 17 τελικές στο ματς και το ένστικτο της επιβίωσης που έβγαλε στο φινάλε, την οδήγησαν σε κερδισμένο πέναλτι από τον Γκέλχαρτ σε μαρκάρισμα του Σεμέδο στις καθυστερήσεις και στο 1-1 από τον Ροντρίγκο στο 94' με εύστοχη εκτέλεση από την άσπρη βούλα.

Σαουθάμπτον – Μπέρνλι 2-2

Ο Κορνέ που μάλλον θα πρέπει ν' αρχίσουν να τον προσέχουν πάρα πολύ στην Πρέμιερ Λιγκ, με κεφαλιά στο 13ο λεπτό έβαλε μπροστά την Μπέρνλι στο St. Mary's κι ενώ η Σαουθάμπτον άργησε να πάρει μπρος, όταν το έκανε, η ομάδα του Χάσενχουτλ ήξερε και είχε και τον τρόπο για να πάρει αυτό που δικαιούταν.

Όσο αύξανε την πίεση προς τα αντίπαλα καρέ τόσο οι «άγιοι» έδειχναν ότι δεν θα άφηναν για πολύ το παιχνίδι στους «clarets». Ο Ρέντμοντ 38' ολομόναχος με ανυπεράσπιστη εστία έστειλε τη μπάλα άουτ, στο 41' ο Λιβραμέντο με εκπληκτικό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, όμως, ο Άγγλος μπακ με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ δευτερόλεπτα αργότερα ισοφάρισε.

Και με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μπρόγια (ακόμα ένας που ξεχωρίζει φέτος για την Σαουθάμπτον), έκανε την ανατροπή για το 2-1 στο 50ο λεπτό! Η ομάδα του Ντάις, ωστόσο, έδειξε ότι ήθελε να παραμείνει ζωντανή στο ματς και ο Κορνέ στο 57' με αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-2!

Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του ματς, με τους «άγιους» να μένουν πάνω από τις επικίνδυνες θέσεις, στο +4, αφήνοντας τους «clarets» μαζί με τις Νιούκαστλ και Νόριτς στον πάτο της βαθμολογίας.

Κώστας Ζάλιαρης