Θύμισε την Άρσεναλ του «Big-6» και επέστρεψε στις επιτυχίες (vids)

Η Άρσεναλ στην καλύτερή της εμφάνιση τη φετινή σεζόν, έτρεξε, πίεσε και επικράτησε άνετα με 3-1 απέναντι στην Άστον Βίλα που δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στο «run and gun» παιχνίδι των κανονιέρηδων. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Αρτέτα ήταν οι Σμιθ-Ρόου και Ομπαμεγιάνγκ που κατέγραψαν από ένα γκολ και μία ασίστ έκαστος.



Θύμισε την Άρσεναλ του «Big-6» και επέστρεψε στις επιτυχίες (vids)

Με το Έμιρεϊτς να βράζει από τις ιαχές των οπαδών της Άρσεναλ, οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παιχνίδι με όρεξη να τρέξουν και να πιέσουν τους παίκτες της Άστον Βίλα σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου. Το παιχνίδι απέκτησε φρενήρη ρυθμό με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στο γήπεδο όμως τους «κανονιέρηδες» να είναι αυτοί που κατάφεραν να απειλήσουν με το ψαλιδάκι του Ομπαμεγιάνγκ στο 4΄και το δοκάρι του Πάρτεϊ στο 19΄.

Η Άρσεναλ έδειχνε η καλύτερη ομάδα στα πρώτα 22 λεπτά του αγώνα και επιβραβεύτηκε με τον Τόμας Πάρτεϊ αυτή τη φορά να μην πετυχαίνει το δοκάρι και να σκοράρει το πρώτο του τέρμα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ακριβώς με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Σάκα έχασε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της ομάδας του όταν από πολύ πλεονεκτική θέση πλάσαρε πάνω στον Μαρτίνεζ, με τους φιλοξενούμενους να μοιάζουν αποπροσανατολισμένοι στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ματ Τάργκετ έφερε σε ακόμη δυσκολότερη θέση τους «χωριάτες» αφού λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Λακαζέτ, με τον Ομπαμεγιάνγκ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και με δεύτερη προσπάθεια να κάνει το 2-0 για την Άρσεναλ.

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με τις δύο ομάδες να ψάχνουν για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία, ένα γκολ. Οι «κανονιέρηδες» ήταν αυτοί που το βρήκαν στο 56ο λεπτό με τον Σμίθ-Ρόου να κάνει το 3-0 και να σφραγίζει τη νίκη για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα.

Η Άρσεναλ δεν σταμάτησε να τρέχει το γήπεδο παρά το άνετο προβάδισμα της, συνεχίζοντας να δίνει ρυθμό «run and gun» στο παιχνίδι. Μέχρι και το 80ο λεπτό, η μπάλα πήγαινε «πάνω-κάτω» στον αγωνιστικό χώρο, με την Άρσεναλ να απειλεί κυρίως από τις εμπνεύσεις του Ομπαμεγιάνγκ και την ταχύτητα των Σακά και Σμιθ-Ρόου ενώ τη Βίλα να μην μπορεί να βρει το γκολ της τιμής με το σουτ του Μπέιλι στο 70΄.

Στο 81΄, ο 20χρονος Τζέικομπ Ράμσεϊ που είχε περάσει ως αλλαγή στο 68ο λεπτό, με ένα αριστουργηματικό πλασέ έξω από την περιοχή άφησε άγαλμα τον Ράμσντεϊλ και διαμόρφωσε το 3-1 που παρέμεινε μέχρι και το τέλος του αγώνα.

Η Άρσεναλ θύμισε σε όλους γιατί συγκαταλέγεται στο «Big-6» και μετά από τις ισοπαλίες απέναντι σε Κρίσταλ Πάλας και Μπράιτον, επέστρεψε στις νίκες και έστω και προσωρινά στο επάνω ταμπλό της βαθμολογίας.

 

 


Στράτος Μαρίνος