Με το πόδι στο γκάζι η Γουέστ Χαμ που έκανε το 3Χ3 και «κλείδωσε» την πρόκριση κόντρα στην Γκενκ!

Την τρίτη της διαδοχική νίκη στο Europa League πανηγύρισε η Γουέστ Χαμ, η οποία φιλοξένησε την Γκενκ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, και επικράτησε με 3-0, χάρη στο πέμπτο φετινό γκολ του Ντόουσον, και το εντυπωσιακό δίλεπτο που παρήγαγε με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους! Έχουν το απόλυτο τα «σφυριά» στην Ευρώπη, που κλείδωσαν την πρόκριση, και δεν έχουν δει ακόμη την εστία τους να παραβιάζεται.



Με το πόδι στο γκάζι η Γουέστ Χαμ που έκανε το 3Χ3 και «κλείδωσε» την πρόκριση κόντρα στην Γκενκ!

Μία ακόμη πειστική εμφάνιση πρόσθεσε στην ευρωπαϊκή συλλογή της η Γουέστ Χαμ, με το σύνολο του Ντέιβιντ Μόιζ να επικρατεί με 3-0 της Γκενκ, και να πανηγυρίζει την τρίτη της συνεχόμενη επιτυχία στο Europa League, μην έχοντας μάλιστα δεχθεί και γκολ, στα τρία ενενηντάλεπτα που έχει κληθεί να διαχειριστεί.

Αναλυτικότερα, τα «σφυριά» φαίνεται πως πατούσαν καλύτερα στο ματς από την αρχή. Απείλησαν με τον Τόμας Σούτσεκ στο 21ο λεπτό, και παρά το γεγονός πως τα ποσοστά κατοχής της μπάλας έφτασαν μέχρι και το 64%, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν το πολυπόθητο γκολ και να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα των Βέλγων, που μετέβη στην Αγγλία με τρεις βαθμούς στις αποσκευές της.

Αντιθέτως μάλιστα, η Γουέστ Χαμ απειλήθηκε σημαντικά στο 38ο λεπτό από τον Ονουάυσου που αστόχησε από κοντά, αλλά εν τέλει «λυτρώθηκε» λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του πρώτου μέρους!

Ο Κρεγκ Ντόουσον πήδηξε ψηλότερα από όλους, ύστερα από το 5ο κόρνερ που εκτέλεσε ο Άαρον Κρεσγουελ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και βρήκε δίχτυα για πέμπτη φορά εντός του 2021, όντας ο πιο παραγωγικός κεντρικός αμυντικός στο «Νησί» μαζί με τον Τζον Στόουνς.

Ανάλογη ήταν η εξέλιξη της αναμέτρησης και με την έναρξη του δεύτερου μέρους, με την Γκενκ να παρουσιάζεται επηρεασμένη από το γκολ σε «νεκρό χρόνο» στο τέλος των εναρκτήριων 45 λεπτών, αναζητώντας μέχρι και την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, την πρώτη τελική της εντός εστίας.

Σύντομα όμως, η διαφορά του ρυθμού της Premier League σε σχέση με αυτήν του βέλγικου πρωταθλήματος, ήταν αρκετή ώστε η Γουέστ Χαμ να «τριτώσει» τις νίκες της στο Europa League, για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα.

Βρήκε δεύτερο γκολ με τον Ντιοπ στο 57ο λεπτό, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Μπόουεν σκόραρε για δεύτερη φορά εντός έδρας μετά από δύο εβδομάδες, και «έγραψε» το 3-0.

Στην υπόλοιπη ώρα, τα «σφυριά» άφησαν το πόδι από το γκάζι, αρκέστηκαν σε διαχείριση του αποτελέσματος, και πλέον αναμένουν την Τότεναμ στο ίδιο γήπεδο, για να επαναλάβουν τη νίκη της περσινής σεζόν!

Δημήτρης Μανάκος