Η άμυνα της Τσέλσι παίζει και… επίθεση!

Για ακόμη έναν αγώνα, η Τσέλσι βρίσκει τον τρόπο να σκοράρει έχοντας συνεισφέρει στο γκολ ένας αμυντικός. Ο Κρίστενσεν κατάφερε και βρήκε δίχτυα ενώ ο Τιάγκο Σίλβα μοίρασε την ασίστ για το 1-0 της Τσέλσι, επεκτείνοντας το σερί των… αμυντικών «γκολ».



Η άμυνα της Τσέλσι παίζει και… επίθεση!

Η Τσέλσι δε συνάντησε καμία αντίσταση απέναντι στη Μάλμε και πήρε μία εύκολη νίκη με 4-0 στο Λονδίνο. Ωστόσο τα νέα για τους «μπλε» δεν ήταν πολύ ενθαρρυντικά καθώς ο Τόμας Τούχελ είδε τους δύο βασικούς επιθετικούς του να αποχωρούν από το γήπεδο με τραυματισμό.

Βέβαια, αυτό δεν είναι απαραίτητα καταστροφικό για την Τσέλσι αφού στα τελευταία 11 γκολ που έχει σκοράρει (πριν τα γκολ-πέναλτι του Ζορζίνιο), στα 10 από αυτά έχει συνεισφέρει ένας… αμυντικός. Μάλιστα, το πρώτο γκολ των «μπλε» στον χθεσινό αγώνα είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από αμυντικούς, αφού ο Σίλβα βγάζει μία γλυκιά σέντρα για να έρθει ο Κρίστιανσεν και να τελειώσει με ένα όμορφο γυριστό τη φάση.

Στα προηγούμενα 9 γκολ που έχουν συμμετοχή από αμυντικό, ο Τσίλγουελ μετράει 2 γκολ, ο Αθπιλικουέτα 3 ασίστ,  από ένα γκολ έχουν οι Σάλομπα και Ρούντιγκερ ενώ ο Τιάγκο Σίλβα μετράει ένα γκολ και μία ασίστ. Την λίστα κλείνει ο Μάρκος Αλόνσο που έκανε την ασίστ για το 1-0 του Τιάγκο Σίλβα απέναντι στην Τότεναμ στην 5η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Πλέον η Τσέλσι καλείται να συνεχίσει και στους επόμενους αγώνες αυτό το «αμυντικό σερί» ώστε η απουσία των Λουκάκου και Βέρνερ να αποδειχθεί ανώδυνη για τη συνέχεια των διοργανώσεων που συμμετέχει.

 

 

Στράτος Μαρίνος