Μπρένταν Ρότζερς: Είδε ομάδα του να δέχεται γκολ σε ένατο συνεχόμενο ματς, για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Ένα αρνητικό ρεκόρ έκανε την εμφάνισή του στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης της Λέστερ με την Σπαρτάκ Μόσχας, καθώς οι «αλεπούδες» έμειναν πίσω στο σκορ, και ο ΜπρέντανΡότζερς είδε για πρώτη φορά ομάδα του, σε ολόκληρη την καριέρα του, να δέχεται γκολ σε εννέα σερί αναμετρήσεις!



Μπρένταν Ρότζερς: Είδε ομάδα του να δέχεται γκολ σε ένατο συνεχόμενο ματς, για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Την πρώτη της νίκη στην Ευρώπη πανηγύρισε η Λέστερ επί της Σπαρτάκ Μόσχας, με την ανατροπή που πραγματοποίησαν οι «αλεπούδες» να χαρακτηρίζεται… επική. Το 2-0 του 45ου λεπτού, έγινε 4-2 πριν από την συμπλήρωση 70 αγωνιστικών λεπτών, χάρη στον εντυπωσιακό Ντάκα, που πανηγύρισε τέσσερις φορές και «υπέγραψε» επί της ουσίας, το «διπλό» της ομάδας του στην Ρωσία, και την πρώτη εκτός έδρας νίκη της Λέστερ, από τα τέλη Αυγούστου, σε PremierLeagueκαι EuropaLeague.

Ωστόσο, η ανατροπή των «αλεπούδων» δεν βάζει τα προβλήματα κάτω από το χαλί για τον ΜπρέντανΡότζερς. Πόσο μάλλον, όταν αντικρίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του, μία ομάδα που προπονεί να δέχεται γκολ για εννέα σερί αναμετρήσεις, τόσο επί αγγλικού εδάφους, όσο και στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, με μοναδικό ματς που εξαιρείται να είναι αυτό του Κυπέλλου Αγγλίας, στο 2-0 της Λέστερ απέναντι στην Μίλγουολ.

Ένα αρνητικό ρεκόρ για τον Σκωτσέζο προπονητή που ουδέποτε έχει βρεθεί σε αντίστοιχη κατάσταση, πλην μίας περίστασης, αλλά έχει την… τύχη ή την «μαεστρία» να διαθέτει στην «γραμμή κρούσης», τους ΤζέιμιΒάρντι, Ντάκα και ΚελέσιΙεανάτσο. Ποδοσφαιριστές δηλαδή που κατά βάση θα συνεργαστούν, και η ισοφάριση, η μείωση του σκορ, ή η νίκη θα επιτευχθεί με δικά τους τέρματα.Όπως άλλωστε έγινε και στην Ρωσία…

Παρά ταύτα, η επίδοση της Λέστερ στα ανασταλτικά της καθήκοντα δεν παίρνει καλό βαθμό. Και ο Ρότζερς καλείται για δεύτερη φορά στη καριέρα του να σταματήσει κάτι τέτοιο.

Μην ξεχνάμε πως όταν ήταν προπονητής της Λίβερπουλ, οι «κόκκινοι» δεχόντουσαν γκολ για 8 σερί ματς από τον Απρίλιο του 2014, μέχρι τον Αύγουστο της ίδιας σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις, ανεξαρτήτως έδρας.

Δημήτρης Μανάκος