Λέστερ: Δεν έχει βρεθεί ποτέ σε κατάσταση «0-1» στο ημίχρονο, σε κάποιο ευρωπαϊκό ματς μακριά από το «Κινγκ Πάουερ»!

Μπορεί η Λέστερ να κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση απέναντι στην Σπαρτάκ Μόσχας, χάρη στην «ιστορική» εμφάνιση του Ντάκα, και τα τέσσερα γκολ που πέτυχε (3-4), όμως ο ΜπρέντανΡότζερς ακόμη δεν έχει καταφέρει να δει την ομάδα του να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το ελάχιστο δυνατό προβάδισμα (0-1), σε κάποια από τις ευρωπαϊκές βραδιές της, μακριά από το «Κινγκ Πάουερ»!



Λέστερ: Δεν έχει βρεθεί ποτέ σε κατάσταση «0-1» στο ημίχρονο, σε κάποιο ευρωπαϊκό ματς μακριά από το «Κινγκ Πάουερ»!

Την πιο σημαντική της νίκη μέχρι την… επόμενη, πανηγύρισε απέναντι στην Σπαρτάκ Μόσχας η Λέστερ, με τις «αλεπούδες» να μεταβαίνουν στην Ρωσία, περιμένοντας πως θα έχουν ένα εύκολο απόγευμα, αλλά εν τέλει να χρειάζονται μία «ιστορική» εμφάνιση από τον Ντάκα, προκειμένου να πάρουν το πρώτο τους φετινό, ευρωπαϊκό τρίποντο!

Έμειναν πίσω με 2-0, μείωσαν άμεσα, και εν συνεχεία ο αγγλικός ρυθμός φαίνεται πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Όπως και ο επιθετικός της Λέστερ από την Ζάμπια, ο οποίος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας του που βρίσκει δίχτυα σε τέσσερις περιπτώσεις στην Ευρώπη, αλλά και ο… πρώτος που το καταφέρνει, και κατάγεται από την εν λόγω χώρα.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης ωστόσο αποτελεί το γεγονός πως ο ΜπρέντανΡότζερς και εν γένει η Λέστερ, σε καμία από τις 11 εξορμήσεις που έχει πραγματοποιήσει ως τώρα, σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση, δεν έχει κατορθώσει να οδηγηθεί στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το υπέρ της «1-0».

Το ίδιο συνέβη και φέτος, όπου τόσο στην Μόσχα, όσο και στην Βαρσοβία επέστρεψε μετά τα πρώτα 45 λεπτά, ούσα πίσω στο σκορ, με το ματς απέναντι στην Λέγκια να ολοκληρώνεται με 1-0, ενώ κόντρα στην Σπαρτάκ, οι «αλεπούδες» αντέδρασαν.

Παράλληλα, το τελευταίο ματς που η Λέστερ κατάφερε να «κλειδώσει» από το πρώτο μέρος είχε χρώμα… ελληνικό. Αναφερόμαστε, στο ταξίδι του συνόλου του Ρότζερς στην Ελλάδα, για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ένα ματς που ολοκληρώθηκε με 2-1 υπέρ της, αλλά κυρίως το 2-0 του ημιχρόνου αποτελεί την καλύτερή της επίδοση στα πρώτα 45΄, σε ολόκληρη την ιστορία της «εκτός έδρας»!

Δημήτρης Μανάκος