Λέστερ: Κέρδισε και δεν «έσπασε» την παράδοση των ισοπαλιών του Τάσου Σιδηρόπουλου με τις αγγλικές ομάδες!

Πρόκειται για τον άνθρωπο που ήταν παρών στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς της ιστορίας της. Τέσσερα χρόνια μετά, ο Τάσος Σιδηρόπουλος βρέθηκε ξανά… απέναντι στην Λέστερ, αυτή την φορά με έδρα την Ρωσία, και η παράδοση των ισοπαλιών, συνεχίστηκε για 9η φορά!



Λέστερ: Κέρδισε και δεν «έσπασε» την παράδοση των ισοπαλιών του Τάσου Σιδηρόπουλου με τις αγγλικές ομάδες!

Ήταν Σεπτέμβριος του 2017, όταν ο Τάσος Σιδηρόπουλος επιλέχθηκε να διευθύνει την αναμέτρηση της Λέστερ απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο, όντας ο πρώτος διαιτητής που θα «σφύριζε» το «παρθενικό» ματς των «αλεπούδων» στην Ευρώπη μετά την εντυπωσιακή κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Τελικό σκορ; Η Λέστερ επικράτησε με 3-0 και ο Μαρκ Ολμπράιτον πέτυχε το πρώτο της γκολ στην Ευρώπη, στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους, από μία φάση που προήλθε από… πλάγιο! Πριν από το εν λόγω ματς, ο Τάσος Σιδηρόπουλος είχε κληθεί να διαιτητεύσει σε αγώνα αγγλικής ομάδας, μόνο μία φορά.

Πριν από επτά χρόνια, με έδρα το «Έτιχαντ» σε αναμέτρηση για τους ομίλους του ChampionsLeague, στην ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από την… χθεσινή αντίπαλο της Λέστερ, Σπαρτάκ Μόσχας με 2-1.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης όμως είναι, πως ο Έλληνας διαιτητής δεν έχει επιστρέψει ποτέ στην χώρα μας, ύστερα από παιχνίδι του με αγγλική ομάδα, με τον… βαθμό της ισοπαλίας. Καμία ομάδα της PremierLeagueδεν έχει αποσπάσει έναν βαθμό από την αντίπαλό της στην Ευρώπη, όταν ο Σιδηρόπουλος είναι ο διαιτητής, και χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από το πρόσφατο ματς της Λέστερ με την Σπαρτάκ Μόσχας δεν υπάρχει.

Ένα 2-0 στο ξεκίνημα, η μείωση του σκορ πριν παρέλθουν τα πρώτα 45’, και μετά… όλα τούμπα! Ο Ντάκα «έγραψε» ιστορία, η Λέστερ σκόραρε και πάλι τέσσερα γκολ και το τελικό 4-3 συνέχισε την παράδοση του Τάσου Σιδηρόπουλου με τις αγγλικές ομάδες, για ένατη διαδοχική αναμέτρηση, σε επτά χρόνια, είτε στο ChampionsLeague, είτε στο EuropaLeague.

Δείτε αναλυτικά τις αναμετρήσεις των αγγλικών ομάδων που «διαιτήτευσε» ο Τάσος Σιδηρόπουλος, στις δύο κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε συλλογικό επίπεδο:

ChampionsLeague

Μάντσεστερ Σίτι – Σπαρτάκ Μόσχας 1-2 (2014)

Κλαμπ Μπριζ – Λέστερ 0-3 (2016)

Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου 1-5 (2017)

Τσέλσι – Καραμπάγκ 6-0  (2017)

Τσέλσι – Λιλ 2-1 (2019)

EuropaLeague

Καραμπάκ – Τότεναμ 0-1 (2015)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – ΛΑΣΚ 2-1 (2020)

Σπαρτάκ Μόσχας – Λέστερ 3-4 (2021)

Δημήτρης Μανάκος