Ο Ντάκα έκανε «καρέ» και έγραψε ιστορία για τις «αλεπούδες» (vids)

Ο Πάτσον Ντάκα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης της Λέστερ με 4-3 επί της Σπαρτάκ στη Μόσχα, σκοράροντας και τα τέσσερα γκολ των «αλεπούδων», κάτι που έχει να συμβεί από το 1958.



Ο Ντάκα έκανε «καρέ» και έγραψε ιστορία για τις «αλεπούδες» (vids)

Ακόμη μία αγγλική ομάδα έκανε ανατροπή το απόγευμα της Πέμπτης με τη Λέστερ να επιστρέφει από το εις βάρος της 2-0 για να πάρει την πρώτη της νίκη στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ, επικρατώντας με 4-3 της Σπαρτάκ Μόσχας στη Ρωσία.

Σκόρερ και των τεσσάρων γκολ για τις «αλεπούδες» ήταν ο Πάτσον Ντάκα που έκανε ό,τι ήθελε στην άμυνα των Ρώσων. Με το «καρέ» που σημείωσε ο 23χρονος επιθετικός, έγινε ο πρώτος σκόρερ της Λέστερ στη διοργάνωση ενώ παράλληλα έγινε και ο πρώτος ποδοσφαιριστής από τη Ζάμπια που σημειώνει τόσα γκολ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Μπορεί αυτά τα κατορθώματα να μην φαίνονται πολύ εντυπωσιακά καθώς οι «αλεπούδες» δεν έχουν αγωνιστεί πολλές φορές στο Γιουρόπα Λιγκ, όμως τα τέσσερα τέρματα του Ντάκα γύρισαν την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς στο μακρινό 1958.

Από τότε είχε να σκοράρει παίκτης της Λέστερ τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι, υπολογίζοντας όλες τις διοργανώσεις στις οποίες έχει αγωνιστεί, με τον Ντέρεκ Χάινς να βρίσκει δίχτυα 4 φορές απέναντι στην ¶στον Βίλα, στη νίκη με 6-3 το Νοέμβριο του Ά58.

 

 


Στράτος Μαρίνος