Το πάρτι του Ντάκα στη Μόσχα

Η Λέστερ αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στην ανάπαυλα της αναμέτρησης στη Μόσχα, κατάφερε να πάρει τεράστια νίκη κόντρα στη Σπαρτάκ, με τον Ντάκα να πετυχαίνει καρέ τερμάτων για το τελικό 4-3 στην 3η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.  



Το πάρτι του Ντάκα στη Μόσχα

Η Λέστερ ήταν καλύτερη και στο πρώτο ημίχρονο με ποσοστά κατοχής της μπάλας μεγαλύτερα του 60% και 14 τελικές προσπάθειες, αν και οι 3 εξ αυτών ήταν εντός στόχου. Επειδή, όμως, οι αριθμοί δεν είναι πάντοτε αυτοί που λένε την αλήθεια και παίζουν μπάλα, η Σπαρτάκ είχε βρει τρόπο να «πληγώσει» πολύ την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς.

Τα μετόπισθεν των «αλεπούδων» δεν ανταποκρίθηκαν ούτε στο 11ο λεπτό, όταν ο Σομπόλεφ βρέθηκε σε θέση βολής για να στείλει τον Σμάιχελ να μαζέψει για πρώτη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα του, ούτε στο 44' με τον Λάρσον να «εκτελεί» από την ασίστ του Μόουζες που έκλεψε και ετοίμασε το γκολ.

Το καλό για τη Λέστερ ήταν πως πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο βρήκε το πρώτο γκολ και μαζί βρήκε τρομερή αυτοπεποίθηση για να ξαναβγεί στο γήπεδο και να πάρει όλο το ματς.

Στο 45' ο Ντάκα από βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας έφυγε και μείωσε στο σκορ, στο 48' ήρθε η ισοφάριση με τον Ιεανάτσο να του «σερβίρει» για το εύκολο πλασέ και το 2-2, ενώ, στο 54' το πάρτι συνεχίστηκε.

Νέα κάθετη πάσα, αυτή τη φορά από τον θετικότατο Τίλεμανς, αριστερό σουτ και 3-2 για τον αγγλικό σύλλογο που έφτασε στην ανατροπή μέσα σε 9'! Στα λεπτά που ακολούθησαν η Σπαρτάκ πήρε μέτρα στο γήπεδο, προσπάθησε να φτάσει στα καρέ του Σμάιχελ για ν' απαντήσει σε αυτά τα πολύ γρήγορα γκολ που είχε δεχθεί χάνοντας τα ηνία του ματς, όμως, οι φιλοξενούμενοι ήξεραν πως να συμπεριφερθούν αμυντικά.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και πως να βγουν στην επίθεση, με τον Ντάκα να περιμένει στο όριο του τελευταίου αμυντικού προκειμένου να ξαναφύγει μόνος προς την περιοχή. Κι αυτό συνέβη στο 78' με τον Μάντισον να τον στέλνει ξανά απέναντι από τον Μακσιμένκο για να τον δει να πλασάρει σωστά και να κάνει το καρέ διαμορφώνοντας το 4-2.

Βέβαια, το ματς θα τελείωνε με ανησυχία για τη Λέστερ αφού στο 86' γι' ακόμα μια φορά η άμυνά της αντέδρασε κάκιστα. Ο Σομπολέφσκι μείωσε με προβολή από γύρισμα του Μοόυζες για το τελικό 4-3, ωστόσο, μέχρι ν' ακουστεί το σφύριγμα της λήξης χρειαζόταν πλέον μέγιστη προσοχή από τους παίκτες του Ρότζερς.

Κώστας Ζάλιαρης