Νίκη μέσα από χίλια κύματα (vids)

Μέσα σε 20 λεπτά από το υπέρ της 2-0 ισοφαρίστηκε. Είδε την Ατλέτικο να μένει με παίκτη λιγότερο κι όμως δεν έφτιαξε καθαρές φάσεις για γκολ. Πήγε να πληρώσει την αφέλεια του Ζότα λίγο πριν το φινάλε αλλά γλίτωσε. Η Λίβερπουλ επικράτησε 3-2 των «ροχιμπλάνκος» στη Μαδρίτη περνώντας μέσα από χίλια κύματα για να κάνει το 3x3 στον 2ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ιστορική επίδοση για τον Σαλάχ που σκόραρε σε 9ο διαδοχικό ματς. 



Νίκη μέσα από χίλια κύματα (vids)

Η Λίβερπουλ μπορεί να πίστεψε πως η Ατλέτικο δεν θα είχε καμία διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο και όντως αυτό έδειξε η ομάδα του Σιμεόνε σε πρώτο βαθμό στον αγωνιστικό χώρο, ακόμα και μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκε. Στα πρώτα 13' το ματς είχε φανεί... παιχνιδάκι για τους «κόκκινους» κι όμως έγινε μια υπέροχη, αμφίρροπή μάχη των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο του Wanda Metropolitano.

Στο 8ο λεπτό ο Μοχάμεντ Σαλάχ έτρεξε δεξιά για να προλάβει τη μπάλα που έφευγε πλάγια, πέρασε τρεις αμυντικούς συγκλίνοντας προς το κέντρο, έκανε το σουτ με το αριστερό και παρά το γεγονός πως ο Μίλνερ έβαλε το πόδι του, το 1-0 πιστώθηκε στον «Φαραώ». Αυτός πλέον έχει μετρήσει γκολ σε 9 διαδοχικά ματς σε όλες τις διοργανώσεις! Η Ατλέτικο δεν βγήκε από την άμυνά της, ο Φελίπε στο 13' έδιωξε πάνω στον Κεϊτά κι αυτός με φανταστικό σουτ έγραψε το 2-0!

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε πλέον δεν είχε τίποτα να χάσει, βγήκε μπροστά και ανακάλυψε την τρομερή ολιγωρία της Λίβερπουλ στα αμυντικά της καθήκοντα. Στο 20' ο Λεμάρ από δεξιά πέρασε εύκολα τον Αλεξάντερ – Άρνολντ, έβγαλε εκτός περιοχής, ο Κόκε έκανε το σουτ και ο Γκριεζμάν έβαλε το πόδι ίσα – ίσα για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας στο σκορ. Κι αφού ο Γάλλος στο 28' νικήθηκε από τον Άλισον σε τετ-α-τετ, κατάφερε να γράψει το 2-2 του ημιχρόνου στο 34'.

Από ωραία προσπάθεια του Φέλιξ που ταλαιπώρησε Κεϊτά και Μάτιπ, ο «Γκρίζου» άνοιξε αμέσως το κοντρόλ ανάποδα στην φορά του Φαν Ντάικ και πλάσαρε όμορφα για το 2-2. Ο Άλισον ευτυχώς για τη Λίβερπουλ στο 43' άπλωσε το αριστερό χέρι κι απομάκρυνε το πλασέ του Λεμάρ. Αυτός είχε βρεθεί ολομόναχος στη μικρή περιοχή, με τον Φαν Ντάικ ξανά να είναι εκτός φάσης και να μην αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει, ακόμα κι αν δεν ήταν ευθύνη δική του η παρουσία του αντιπάλου του σε αυτό το χώρο...

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι εντυπωσιακό και στο δεύτερο ημίχρονο, με πρώτο τον Όμπλακ ν' απομακρύνει μια κεφαλιά του Μανέ από εκτέλεση κόρνερ του Αλεξάντερ – Άρνολντ και στη συνέχεια τον Άλισον να βγαίνει ξανά νικητής σε μονομαχία «ένας εναντίον ενός», όταν ο Καράσκο έφυγε στο χώρο και επιχείρησε να πλασάρει. Στο 52', ωστόσο, η Ατλέτικο θα έμενε με παίκτη λιγότερο αφού ο Γκριεζμάν αν και δεν έβλεπε καθόλου τον Φιρμίνο, τον χτύπησε με τις τάπες στο πρόσωπο σηκώνοντας ψηλά το πόδι και τιμωρήθηκε για επικίνδυνο παιχνίδι. Οι αριθμητικές ισορροπίες είχαν ανατραπεί και αυτό προκάλεσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, με τη Λίβερπουλ να έχει στον αγωνιστικό χώρο και τους Ζότα και Τσάμπερλεϊν.

Οι «ροχιμπλάνκος» έπρεπε ν' αντέξουν και να περιορίσουν τους πολύ μεγάλους κινδύνους, δίχως όμως να φοβούνται να τρέξουν στην επίθεση. Στο 77' τελικά ο Ζότα κέρδισε πέναλτι σε κακό και απερίσκεπτο μαρκάρισμα του Ερμόσο στον Πορτογάλο, με τον Σαλάχ να σκοράρει από την άσπρη βούλα για το 3-2. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ για τη διατήρηση του απόλυτου για τη Λίβερπουλ σε τρεις αγωνιστικές των ομίλων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, αφού στο 81' το πέναλτι που κέρδισε ο Χιμένες τελικά αναιρέθηκε σε μαρκάρισμα του Ζότα που πήγε να του βάλει σώμα αλλά να το κάνει και διακριτικά. Ο αντίπαλός του έπεσε στην περιοχή, όμως, ο ρέφερι μετά και τη συμβουλή του βίντεο αποφάσισε ότι μάλλον δεν ήταν τέτοια η απώθηση που να καταλογιστεί ως παράβαση.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Πόρτο πήρε μεγάλη νίκη με σκορ 1-0 απέναντι στη Μίλαν στο «Ντραγκάο». 

Η βαθμολογία του Β' ομίλου μετά από τρεις αγωνιστικές:

1.Λίβερπουλ 9 

2.Ατλέτικο 4 (0)

3.Πόρτο 4 (-3)

4.Μίλαν 0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης