Έσωσε το βαθμό με buzzer beater του Λακαζέτ (vid)

Στην επιστροφή του Πατρίκ Βιεϊρά στο Έμιρεϊτς, Άρσεναλ και Κρίσταλ Πάλας αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν το τρίποντο στο 90+5 από το γκολ του Λακαζέτ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Ομπαμεγιάνγκ όμως Μπεντέκε και Εντουάρντ εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της άμυνας των «κανωνιέρηδων» και έφεραν τούμπα το παιχνίδι, πριν την ισοφάριση του Λακαζέτ.



Έσωσε το βαθμό με buzzer beater του Λακαζέτ (vid)

Η επιστροφή του Πατρίκ Βιεϊρά συνδυάστηκε με την εμφάνιση που θα επιθυμούσε ο Γάλλος προπονητής της Κρίσταλ Πάλας, παρόλο που είδε την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ μόλις στο 8ο λεπτό, όταν ο Ομπαμεγιάνγκ πήρε το ριμπάουντ από το σουτ Πεπέ και σημάδεψε σωστά για το 1-0 της Άρσεναλ.

Αμέσως μετά το γκολ, οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στη γήπεδο όμως η πίεση των «κανωνιέρηδων» δεν τους επέτρεψε να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Ράμσντεϊλ. Μάλιστα οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα κατάφεραν να κλέψουν αρκετές φορές τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, προβληματίζοντας τον Βιειρά στον πάγκο των «αετών».

Η Πάλας συνέχισε να διατηρεί την κατοχή της μπάλας φτάνοντας σε ποσοστό μέχρι και 60% στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιώρου, όμως η Άρσεναλ έβρισκε απάντηση στις κάθετες πάσες που επιχειρούσαν οι αντίπαλοί τους.

Στο 42ο λεπτό σε μία μονομαχία ανάμεσα στο Μπουκάγιο Σάκα και τον Τζέιμς ΜακΆρθουρ, ο μέσος των «αετών» κλότσησε με αρκετή δύναμη τον νεαρό Άγγλο με αποτέλεσμα να δεχθεί την κίτρινη κάρτα από το Μάικ Ντιν, σε μία φάση που θα μπορούσε ακόμα και να είχε αποχωρήσει πρόωρα από τον αγωνιστικό χώρο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν λίγο πριν την ανάπαυλα όμως μία εντυπωσιακή εκτίναξη του Ράμσντεϊλ σταμάτησε το δυνατό σουτ του Γκάλαχερ, διατηρώντας το προβάδισμα για την ομάδα του μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η καλή εικόνα της Πάλας επιβραβεύτηκε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Πάρτεϊ έχασε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή της Άρσεναλ και ο Μπεντέκε σημάδεψε σωστά για να ισοφαρίσει σε 1-1, μόλις 3 λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου σαρανταπενταλέπτου.

Οι «κανονιέρηδες» προσπάθησαν να απαντήσουν όμως τα σουτ που επιχείρησε ο Πάρτεϊ κατέληξαν λίγο άουτ, με την Πάλας να προσπαθεί να διατηρήσει την ισοπαλία. Η Άρσεναλ πήρε μέτρα στο γήπεδο μετά την είσοδο του Αλεξάντερ Λακαζέτ στο 65ο λεπτό και προσπάθησε να γίνει περισσότερο απειλητική για την εστία του Γκουαΐτα.

Ο Γάλλος επιθετικός, στο 71ο  λεπτό επιχείρησε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, όμως ο Ισπανός τερματοφύλακας των «αετών» είχε και εκεί απάντηση. Δύο λεπτά αργότερα, ο Γκάλαχερ έκλεψε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, ο Ολίσε που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι, βρήκε τον Εντουάρντ και εκείνος με όμορφο τελείωμα ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Κρίσταλ Πάλας.

Ο αγώνας συνεχίστηκε με την Άρσεναλ να προσπαθεί να βρει το γκολ της ισοφάρισης και στο 87ο λεπτό, ο Τίρνεϊ στην 50η συμμετοχή του στην Πρέμιερ Λιγκ, σούταρε από πλάγια θέση όμως ο Γκουαΐτα, με τη βοήθεια και του δοκαριού απομάκρυνε τον κίνδυνο.  

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λακαζέτ μετά την αναμπουπούλα στην άμυνα της Πάλας, νίκησε τον Γκουαΐτα και έσωσε το βαθμό για την Άρσεναλ, που παρόλα αυτά απογοήτευσε με την εμφάνισή της. 

 
 
 
 

 


Στράτος Μαρίνος