Σον και Κέιν χάλασαν το πάρτι της Νιούκαστλ (vids)

Στο 1.000ο παιχνίδι του Στιβ Μπρους στους πάγκους, με τα νέα αφεντικά της Νιούκαστλ στο γήπεδο και με περιστατικό καρδιακού επεισοδίου για οπαδό, με το ματς να διακόπτεται για μερικά λεπτά, η Τότεναμ χάλασε το πάρτι που είχε στηθεί στο St. James' Park. Το σύνολο του Νούνο Σάντο έφτασε στο τελικό 3-2.   



Σον και Κέιν χάλασαν το πάρτι της Νιούκαστλ (vids)

Γεμάτο St. James' Park, ενθουσιασμός από τον κόσμο για τη σελίδα που γύρισε στην ιστορία της Νιούκαστλ, τα νέα αφεντικά στα επίσημα, γκολ μόλις στο 2ο λεπτό, όμως, οι «καρακάξες», είδαν το ασπρόμαυρο της φανέλας τους να μεταφέρεται στην αναμέτρηση.

Από την απόλυτη ευτυχία πριν την έναρξη του αγώνα αλλά και μέχρι το γκολ του Γουίλσον, στο τριπλό μάζεμα της μπάλας από το βάθος της εστίας του Ντάρλοου.

Μόλις στο 2ο λεπτό από σέντρα του Μανκίγιο, ο Καλούμ Γουίλσον με υπέροχη σεντερφορίσια κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο St. James' Park που έβγαζε εκκωφαντικό ήχο από τον κόσμο που βρισκόταν στις εξέδρες. Οι απαντήσες, όμως, ήταν από νωρίς και το πρώτο ημίχρονο έφτασε να ολοκληρωθεί με την Τότεναμ να έχει γυρίσει τούμπα το ματς και να έχει φτάσει στο 3-1.

Αρχικά ο Εντομπελέ στο 17ο λεπτό με υπέροχο δεξί σουτ ισοφάρισε, για να έρθει ο Κέιν στο 22' και να κάνει τη λόμπα για το come-back, με τον VAR να βλέπει πως ο Άγγλος επιθετικός καλυπτόταν κανονικά στην βαθιά μπαλιά κι έτσι το γκολ του μέτρησε.

Στο 41' ο Ρεγκιλόν ευτυχώς είδε γρήγορα πως στην εξέδρα κάτι δεν πήγαινε καλά κι ένας οπαδός χρειαζόταν άμεση ιατρική βοήθεια. Ο Ντάιερ φώναξε τον γιατρό της Τότεναμ με τον απινιδωτή, άπαντες σταμάτησαν και ο Μάρινερ διέταξε να επιστρέψουν οι ομάδες στ' αποδυτήρια για λίγα λεπτά!

Έπειτα από περίπου ένα 20λεπτο από τη στιγμή της διακοπής οι ποδοσφαιριστές εμφανίστηκαν ξανά στον αγωνιστικό χώρο και στις καθυστερήσεις, πλέον, του πρώτου μέρους, ο Σον με προβολή από γύρισμα του Κέιν έκανε το 3-1.

Ο Άγγλος και ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός σκόραραν μαζί σε ένα ματς των «σπιρουνιών» στην Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά από την 7η του περασμένου Φλεβάρη, στο 2-0 επί της Γουέστ Μπρομ. Από αποκλειστικά δικές τους συνεργασίες έχουν μετρήσει 35 τέρματα, στο -1 από το απόλυτο ρεκόρ που είχαν καταγράψει στο κορυφαίο πρωτάθλημα οι Ντρογκμπά και Λάμπαρντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν πολύ χαμηλότερος από εκείνον του πρώτου μέρους, η Νιούκαστλ δεν είχε τρόπο ν' αντιδράσει σε αυτά τα νέα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί στην αναμέτρηση μετά τη μεγάλη ανατροπή των «σπιρουνιών». Στο 83ο λεπτό ο Σέλβεϊ είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα σταματώντας την αντεπίθεση από τον Ρεγκιλόν κι έτσι ο Άγγλος χαφ αποχώρησε από το ματς νωρίτερα από τους υπόλοιπους ...

Το αυτογκόλ του Ντάιερ στο 89' με το γόνατο αφού δεν είχε αποφασίσει πως θα ήθελε ν' απομακρύνει τη μπάλα, διαμόρφωσε το τελικό 3-2 στο ματς. Ακόμα και τότε, όσα λεπτά κι αν απέμεναν, οι «καρακάξες» δεν μπορούσαν να κυνηγήσουν κάτι άλλο και οριστικοποιήθηκε η στραβή έναρξη της νέας εποχής της Νιούκαστλ με τους Σαουδάραβες στην ιδιοκτησία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης