Νόριτς: Δύο συνεχόμενες «λευκές» ισοπαλίες στην Premier League, για πρώτη φορά μετά το 2013!

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο έκανε την εμφάνισή του μετά την δεύτερη διαδοχική, «λευκή» ισοπαλία της Νόριτς απέναντι στην Μπράιτον στο «Κάροου Ρόουντ», με τα «καναρίνια» να χάνουν ευκαιρίες, να μην προηγούνται και πάλι, και να… γυρνούν, οκτώ χρόνια πίσω, όταν και εν τέλει τερμάτισαν στην 11η θέση!



Νόριτς: Δύο συνεχόμενες «λευκές» ισοπαλίες στην Premier League, για πρώτη φορά μετά το 2013!

Ήταν Φεβρουάριος του 2013 όταν η Νόριτς αντιμετώπιζε μακριά από το «σπίτι» της την ΚΠΡ, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος, έχοντας να γευτεί την χαρά της νίκης από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Ο στόχος της όμως δεν στέφθηκε από επιτυχία ούτε σε εκείνη την αναμέτρηση. Το τελικό 0-0 δεν την άφησε ικανοποιημένη, και το σύνολο του Κρις Χιούτον ευελπιστούσε πως η επιστροφή του στο «Κάροου Ρόουντ» θα αποτελέσει και το κλειδί για την επαναφορά της ομάδας στις επιτυχίες.

Τίποτα δεν άλλαξε! Και η δεύτερη απόπειρα της Νόριτς, απέναντι στην Φούλαμ είχε την ίδια κατάληξη. Τελικό αποτέλεσμα το 0-0 και νίκη την… επόμενη αγωνιστική, με 2-1 επί της Έβερτον στο ίδιο γήπεδο!

Από τότε έχουν μεσολαβήσει οκτώ χρόνια. Τρεις άνοδοι στην Premier League, ισάριθμοι υποβιβασμοί, και στο κάδρο… η κατάληξη της φετινής σεζόν! Μίας σεζόν που δεν θυμίζει αυτή του 2013, μιας και τότε η Νόριτς τερμάτισε στην 11η θέση, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό.

Τις δύο συνεχόμενες «λευκές» ισοπαλίες, με την πρώτη να έρχεται εκτός έδρας, και εν συνεχεία το «Κάροου Ρόουντ» να αντικρίζει ξανά το ίδιο θέαμα. Τώρα, τα εν λόγω αποτελέσματα έκαναν την εμφάνισή τους, απέναντι στην Μπέρνλι και την Μπράιτον.

Σε αμφότερες αναμετρήσεις τα «καναρίνια» εμφανίστηκαν βελτιωμένα, αλλά το τρίποντο δεν ήρθε. Δε σκόραραν, αποτελούν την μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που δεν έχει προηγηθεί, και την… πρώτη που το «καταφέρνει» μετά από οκτώ ενενηντάλεπτα στον 21ο αιώνα!

Μένει να δούμε πότε θα έρθει το πολυπόθητο τρίποντο… Και αν θα καθυστερήσει πολύ ακόμη, γεγονός που πολύ φυσιολογικά προβληματίζει τον Ντάνιελ Φάρκε και τους «δικούς» μας, Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστο Τζόλη. Δεν ακολουθεί και ματς με την Έβερτον, ώστε ο οιωνός των δύο ισοπαλιών να μεταφραστεί θετικά….

Δημήτρης Μανάκος