Σύλληψη δύο ανήλικων οπαδών για ομοφοβικά συνθήματα στον αγώνα της Σίτι με τη Μπέρνλι!

Η αστυνομία του Μάντσεστερ προχώρησε στη σύλληψη τριών οπαδών, δύο εκ των οποίων ήταν ανήλικοι, διότι τραγουδούσαν ομοφοβικά συνθήματα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης στο Έτιχαντ.



Σύλληψη δύο ανήλικων οπαδών για ομοφοβικά συνθήματα στον αγώνα της Σίτι με τη Μπέρνλι!

Η Σίτι επικράτησε πιο άνετα από όσο δείχνει το τελικό 2-0 επί της Μπέρνλι ωστόσο αυτό που τράβηξε τα βλέμματα όλων μετά τον αγώνα ήταν η σύλληψη τριών οπαδών, δύο εκ των οποίων ανήλικοι, αφού φώναζαν ομοφοβικά συνθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Οι δύο ανήλικοι και ο 20χρονος δράστης θα έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και αντιμετωπίζουν βαρύτατες ποινές όπως η απαγόρευση γηπέδου στα γήπεδα.

Ένας αστυνομικός δήλωσε στη «Manchester Evening News»:

«Και οι τρεις παραμένουν υπό κράτηση για ανάκριση. Συνεργαζόμαστε στενά με την Μάντσεστερ Σίτι για να προωθήσουμε την καλή συμπεριφορά στους αγώνες και να εντοπίζουμε όποιον διαπράξει ποινικό αδίκημα.

Θέλω να στείλω ένα σαφές μήνυμα σε οποιονδήποτε παρευρίσκεται σε ποδοσφαιρικούς αγώνες με πρόθεση να προβεί σε καταχρηστική και απειλητική συμπεριφορά ότι δεν θα γίνεται ανεκτή. Εκτός από τη σύλληψή των τριών οπαδών, θα συνεργαστούμε με τους ποδοσφαιρικούς εταίρους μας για να διασφαλίσουμε ότι θα ληφθεί η πιο δυνατή δράση, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης σε αυτούς τους οπαδούς να παρακολουθούν ποδοσφαιρικούς αγώνες στο μέλλον»

Στράτος Μαρίνος