Τσέλσι: Η πρώτη ομάδα του Λονδίνου που κερδίζει επτά σερί «τοπικά» ντέρμπι εκτός έδρας, σε όλες τις κατηγορίες της Αγγλίας!

Ένα εντυπωσιακό επίτευγμα κατάφερε να πραγματοποιήσει η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ με τη νίκη της απέναντι στην Μπρέντφορντ (0-1), με τους «μπλε» να γίνονται η πρώτη αγγλική ομάδα που κερδίζει επτά διαδοχικά ντέρμπι του Λονδίνου μακριά από το «Στάμφορντ Μπριτζ» , σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες του «Νησιού».



 Τσέλσι: Η πρώτη ομάδα του Λονδίνου που κερδίζει επτά σερί «τοπικά» ντέρμπι εκτός έδρας, σε όλες τις κατηγορίες της Αγγλίας!

Μία τεράστιας σημασίας νίκη πανηγύρισε η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ απέναντι στην Μπρέντφορντ, με το ελάχιστο δυνατό σκορ (1-0), χάρη στο τρίτο φετινό γκολ του Μπεν Τσίλγουελ, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο!

Παρά ταύτα, η επικράτηση των «μπλε» αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς το επίτευγμα που υλοποιήθηκε. Ο λόγος για την επίδοση των «μπλε» στα παιχνίδια με ομάδες που εδρεύουν στο Λονδίνο, μακριά από το «σπίτι» της.

Μετρά επτά διαδοχικές νίκες, στις οποίες έχει βρει δίχτυα 14 φορές, δηλαδή σε δύο περιπτώσεις ανά ένα ενενηντάλεπτο, ενώ έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ, από την Κρίσταλ Πάλας, στο «Σέλχαρστ Παρκ», στην περσινή αγωνιστική περίοδο, στην ευρεία νίκη της με 4-1!

 

Πρόκειται μάλιστα για την μοναδική αγγλική ομάδα στην πρωτεύουσα που έχει πετύχει κάτι τέτοιο σε επαγγελματικό επίπεδο, εκτός έδρας, πράγμα που σαφώς πιστοποιεί την εξαιρετική δουλειά του Τόμας Τούχελ στο «τιμόνι» των Λονδρέζων, σε 8 μήνες παρουσίας.

Δημήτρης Μανάκος