Σκόραρε πάλι ο Τσίλγουελ, πήρε το «διπλό» η Τσέλσι επί της Μπρέντφορντ και βρίσκεται μόνη στην κορυφή της Premier League!

Ένα πολύ σημαντικό «διπλό» κατάφερε να πανηγυρίσει η Τσέλσι στο Brentford Community Stadium απέναντι στην «νεοφώτιστη» Μπρέντφορντ, με τους «μπλε» να προηγούνται με τον Τσίλγουελ στο τέλος του πρώτου μέρους, να διατηρούν το 1-0 μέχρι τέλους, και να υποχρεώνουν την ομάδα του Τόμας Φρανκ μόλις στην δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα, αμφότερες εντός έδρας!



Σκόραρε πάλι ο Τσίλγουελ, πήρε το «διπλό» η Τσέλσι επί της Μπρέντφορντ και βρίσκεται μόνη στην κορυφή της Premier League!

Μπορεί οι φίλοι της να χρειάστηκε να αναμένουν 74 χρόνια για να τεθούν και πάλι αντιμέτωποι με την Τσέλσι, σε ένα ντέρμπι που αφορά το Λονδίνο, όμως η πρώτη τους συνάντηση μετά το 1947 δεν κύλησε ιδανικά, και δεν θύμισε σε… πολλά τα μεγάλα αποτελέσματα της Μπρέντφορντ στο γήπεδό της, απέναντι στην Άρσεναλ (2-0 στην πρεμιέρα) και την Λίβερπουλ (το εντυπωσιακό 3-3).

Αναλυτικότερα η Τσέλσι, η οποία ηττήθηκε τελευταία φορά εκτός έδρας από την Μπρέντφορντ το 1938, μετέβη στην έδρα των γηπεδούχων υποψιασμένη. Στάθηκε τυχερή στην φάση του Εμπουέμο στο 21ο λεπτό, όπου ο Γάλλος επιθετικός σημάδεψε το δοκάρι, και εν συνεχεία, στο επόμενο λεπτό, είδε το γκολ του Ρομέλου Λουκάκου να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Η κατοχή της μπάλας δεν έδειχνε να δίνει κάτι στους φιλοξενούμενους, όμως ο Τσίλγουελ ήρθε στο τέλος του ημιχρόνου να επιβεβαιώσει την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις με πολύ ωραίο σουτ, βρήκε δίχτυα για 3ο σερί παιχνίδι, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, είτε με τους «μπλε», είτε με την εθνική Αγγλίας, και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, στην ανάπαυλα της αναμέτρησης!

Έχοντας λοιπόν κάνει το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση των τριών βαθμών η Τσέλσι επέστρεψε στο δεύτερο μέρος, με σκοπό να ελέγξει και πάλι τον ρυθμό της αναμέτρησης, προστατεύοντας την εστία του Μεντί, για πρώτη φορά μετά από 28 ημέρες!

Εν τέλει, το σχέδιο του Τόμας Τούχελ στέφθηκε από επιτυχία. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, η Μπρέντφορντ ολοκλήρωσε το ματς με επτά τελικές εντός εστίας και ένα δοκάρι στις καθυστερήσεις,  και οι τρεις βαθμοί έφεραν τους «μπλε» στην κορυφή της βαθμολογίας, με ένα βαθμό διαφορά από την Λίβερπουλ!

Απεναντίας η Μπρέντφορντ γνώρισε μόλις την δεύτερη φετινή της ήττα, με κοινό χαρακτηριστικό και των δύο αναμετρήσεων, απέναντι σε Τσέλσι και Μπράιτον, πέραν της… έδρας, να αποτελεί το γεγονός πως δεν βρήκε δίχτυα!

Δημήτρης Μανάκος