Ζορίστηκε η Σίτι, απαραίτητη νίκη για τη Σαουθάμπτον (vids)

Πολύ πιο δύσκολα απ' ό,τι μπορεί να φανερώνει το τελικό 2-0 ήρθε για τη Μάντσεστερ Σίτι η νίκη απέναντι στην Μπέρνλι στο Etihad. Σημαντικότατη νίκη (1-0) για την Σαουθάμπτον απέναντι στην Λιντς που δεν βρίσκει ισορροπία, στο 0-0 οι Μπράιτον και Νόριτς, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα αξιόλογο ημίχρονο.  



Ζορίστηκε η Σίτι, απαραίτητη νίκη για τη Σαουθάμπτον (vids)

Μάντσεστερ Σίτι – Μπέρνλι 2-0

Η Σίτι αντίκρισε την τρομερά κλειστή άμυνα της Μπέρνλι και τις πολύ κοντινές γραμμές στα μετόπισθεν, όμως, αυτό δεν την επηρέασε αρνητικά και δεν την άγχωσε. Ίσα – ίσα. Εξ αρχής η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα άσκησε πίεση και από το 12ο λεπτό πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Μπερνάρντο Σίλβα από αριστερά βρήκε τον Φόντεν στην περιοχή, ο Άγγλος έκανε το χαμηλό σουτ, ο Πόουπ απέκρουσε, όμως, ο Πορτογάλος παραμόνευε κοντά στο δοκάρι για να πάρει το ριμπάουντ και να γράψει το 1-0.

Αυτό το γκολ θα έδινε μια μικρή ασφάλεια στη Σίτι, καθώς από το 20ο λεπτό και μετά η Μπέρνλι έδειξε να τολμάει λίγο περισσότερο, ν' ανεβάζει κορμιά στο γήπεδο και ο Κορνέ στο 22' βρέθηκε σε θέση βολής με τον Στέφεν, με τον τελευταίο να βγαίνει νικητής και να κρατάει το αβαντάζ της ομάδας του. Με την μορφή που είχε πάρει το ματς, το γεγονός πως υπήρχε ήδη ένα τέρμα για τους «πολίτες» ήταν ευχής έργον, αφού τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι το ίδιο και περισσότερο ζόρικα.

Στο 50' ο Μαχρέζ στόχευσε στο δοκάρι από γύρισμα του Μπερνάρντο Σίλβα από αριστερά και η αλήθεια είναι ότι το ματς άνοιξε αρκετά με τους «clarets» να έχουν τρεξίματα για να σπρώχνουν μπροστά τη μπάλα με την κάθε πρώτη ευκαιρία. Τελικά το παιχνίδι τελείωσε στο 70' με τον Ντε Μπρόινε να σκοράρει για το 2-0. Ο Μάχρεζ έκλεψε από τον Γουέστγουντ που άργησε να διώξει και ο Βέλγος με αριστερό σουτ κλείδωσε τη νίκη για τους «πολίτες».

 

 

 

 

Νόριτς – Μπράιτον 0-0

Η Μπράιτον στο Carrow Road είχε το θάρρος και το θράσος που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά, όμως, κόντρα στη Νόριτς που δεν είχε καθόλου αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της, η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ έπρεπε να μοχθήσει και ν' αποκτήσει και λίγη τύχη παραπάνω, για να βρει γκολ. Οι «γλάροι» στο πρώτο μέρος έβαλαν δύσκολα στον Κρουλ, ο Μοπέ παραπονέθηκε για πέναλτι που τελικά όπως αποφάσισε ο VAR δεν του έγινε ποτέ, ο Ολλανδός πορτιέρε έκανε ό,τι μπορούσε για ν' απομακρύνονται οι κίνδυνοι από την εστία του και στο 35' ο Τροσάρ πέτυχε το δοκάρι.

H Νόριτς θα μπορούσε να έχει πάρει το προβάδισμα από το πουθενά στο 43', όταν ο Ρόμπερτ Σάντσες βγήκε πολύ μακριά από την εστία του για να σταματήσει μια βαθιά μπαλιά προς τον Σάρτζεντ, τα έκανε μαντάρα και ο επιθετικός των «καναρινιών» βρέθηκε προ κενής εστίας. Το πλασέ που έκανε όμως από πλάγια δεξιά ήταν απελπιστικά άψυχο και ο Ντάφι πρόλαβε... Το σύνολο του Φάρκε στο δεύτερο μέρος βγήκε μπροστά και είχε διαφορετική εικόνα. Στο 82' ο Πούκι έφυγε μόνος από δεξιά κι όμως ο Μπερν έπεσε σωστά στα πόδια του για να τον σταματήσει εντυπωσιακά. Νίκη αγνοείται για τα «καναρίνια» γι' ακόμα ένα ματς στην Πρέμιερ Λιγκ, 18 στο σύνολο...

Σαουθάμπτον – Λιντς 1-0

Η Σαουθάμπτον είχε... απαγορεύσει να γίνει παιχνίδι στο αμυντικό της τρίτο. Ήταν καλύτερη από την Λιντς του Μπιέλσα, έκανε το έκανε κύμα επίθεσης μετά το άλλο, όμως δεν έβρισκε στόχο. Δεν μπορούσε να μετουσιώσει την υπεροχή της κόντρα στα «παγώνια» που έδειχναν αρκετά προβληματισμένα και δειλά.

Οι «άγιοι» του Χάσενχουτλ πέτυχαν πολύ γρήγορα στο δεύτερο μέρος αυτό που αναζητούσαν από την έναρξη της αναμέτρησης και δικαιούνταν. Μια αντεπίθεση, τρεις παίκτες, ένα γκολ. Από τη στιγμή που η μπάλα απομακρύνθηκε από την περιοχή για να φτάσει στον Τζενεπό, ο Ρέντμοντ έτρεξε στην πλάτη του Γιορέντε αριστερά, τράβηξε πάνω του και δεύτερο μαρκάρισμα, για να πασάρει στον Μπρόχα που με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Βέβαια, λίγο έλειψε η Σαουθάμπτον να κάνει δώρο το γκολ της ισοφάρισης λίγο αργότερα.

Ο Σαλίσου έκανε κακή πάσα στην άμυνα, ο Κλιχ πήρε, προσπάθησε να βρει τον Νταν Τζέιμς που μπήκε με φόρα στη φάση, όμως πλάσαρε άουτ σε μια τεράστια χαμένη ευκαιρία για το σύνολο του Μαρσέλο Μπιέλσα. Ο Αργεντινός κόουτς έδωσε την ευκαιρία και στον Τζον Γκέλνταρτ να κάνει ντεμπούτο στην Πρέμιερ Λιγκ, όντας διεθνής με την εθνική Αγγλίας κ-20, ωστόσο, η Λιντς δεν απέφυγε την ήττα. Πολύ σημαντικό «τρίποντο» για τους «άγιους» ώστε να μη βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη ζώνη του υποβιβασμού.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης