Πάρτι της Λίβερπουλ στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ» και τώρα Ατλέτικο! (vids)

Σαν σε προπόνηση η Λίβερπουλ πέρασε από το Βίκαρεϊτζ Ρόουντ επικρατώντας με 5-0 απέναντι στην απογοητευτική Γουότφορντ, στο ντεμπούτο του Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο των «σφηκών». Τρομερό παιχνίδι για την επιθετική τριάδα των «ρεντς» που πέτυχε και τα πέντε γκολ της αναμέτρησης, γεμίζοντας αυτοπεποίθηση τους συμπαίκτες τους ενόψει του κρίσιμου αγώνα απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ.



Πάρτι της Λίβερπουλ στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ» και τώρα Ατλέτικο! (vids)

Η υπεροχή της Λίβερπουλ στο παιχνίδι ήταν εμφανής από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, βομβαρδίζοντας με ευκαιρίες τη Γουότφορντ. Οι «ρεντς» δεν άργησαν να βρουν το πρώτο τους γκολ και μόλις στο 9ο λεπτό, ο Σαλάχ  μία εκπληκτική πάσα με το εξωτερικό, βγάζοντας τον Μανέ σε θέση τετ-α-τετ. Ο Σενεγαλέζος νίκησε τον Φόστερ και πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του και το 100ο στην καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οι φιλοξενούμενοι παρά το προβάδισμα νωρίς στον αγώνα συνέχισαν να πιέζουν και έφτασαν πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ όμως το κακό κοντρόλ του Σαλάχ δεν του επέτρεψε να πλασάρει από πλεονεκτική θέση.

Το 2-0 της Λίβερπουλ ήταν αναπόφευκτο με τον τρόπο που οι «ρεντς» υπερτερούσαν στο γήπεδο, με τον Μίλνερ να βγαίνει από τα αριστερά και να μοιράζει έτοιμο γκολ στον Φιρμίνο που απλά έσπρωξε την μπάλα σε άδεια εστία στο 37΄.

Η απογοητευτική εικόνα της Γουότφορντ σε συνδυασμό με τον τρόπο που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε ως αποτέλεσμα να τελειώσει το ημίχρονο χωρίς τελική για τους φιλοξενούμενος και με την κατοχή στο 84% υπέρ των «κόκκινων».

Η Λίβερπουλ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο όπως ακριβώς και στο πρώτο. Έκλεισε τη Γουότφορντ στα καρέ της και συνέχισε να τη σφυροκοπάει και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Μετά από μία ασυνεννοησία των αμυντικών των γηπεδούχων, η μπάλα κατέληξε στο Φιρμίνο που όπως και στο πρώτο του γκολ, έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 3-0.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ο Σάλαχ έπειτα από μία πανέμορφη ενέργεια, άδειασε δύο αντιπάλους και με ένα γλυκό πλασέ από δύσκολη γωνία, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «ρεντς». Πλέον ο «Φαραώ» έπιασε τον Ντιντιέ Ντρογκμπά στην πρώτη θέση των Αφρικανών σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ με 104 τέρματα.

Η Λίβερπουλ εκμεταλλευόταν συνεχώς τα λάθη της άμυνας των φιλοξενούμενων και στο 72΄ο Μανέ βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Φόστερ όμως ο Σενεγαλέζος πλάσαρε λίγο άουτ. Στα τελευταία 20 λεπτά, οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ έριξαν το ρυθμό τους, επέτρεψαν στη Γουότφορντ να πάρει μέτρα όμως εκείνη δεν το αξιοποίησε. Μάλιστα ο Φιρμίνο στο 91ο λεπτό πέτυχε χατ-τρικ, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-0 και υποχρέωσε το Ρανιερι στην πιο βαριά ήττα της καριέρας του στην Πρέμιερ Λιγκ.

Μία νίκη που γέμισε με αυτοπεποίθηση τους παίκτες της Λίβερπουλ, όπως και τον Κώστα Τσιμίκα που αγωνίστηκε για 30 λεπτά, ενόψει του αγώνα της Τρίτης απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ.

 
 
 
 

 


 

 

Στράτος Μαρίνος