Γουότφορντ – Λίβερπουλ: Πέντε νίκες σε 34 ματς για τους γηπεδούχους, και ένα «διπλό» σε ολόκληρη την ιστορία τους στο «Άνφιλντ»!

Αν η παράδοση συνηγορούσε με κάποιον… περίεργο τρόπο στην ανάδειξη του νικητή, σε μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση, τότε αδιαμφισβήτητα η Λίβερπουλ θα κερδίσει την Γουότφορντ στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ». Η παράδοση των «κόκκινων» είναι εντυπωσιακή, και μένει να δούμε αν θα συνεχιστεί ή αν το πρόσφατο 3-0 υπέρ των γηπεδούχων, θα αναβιώσει ξανά!



Γουότφορντ – Λίβερπουλ: Πέντε νίκες σε 34 ματς για τους γηπεδούχους, και ένα «διπλό» σε ολόκληρη την ιστορία τους στο «Άνφιλντ»!

Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία φαίνεται πως μεταβαίνει στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ» η Λίβερπουλ, με το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ να είναι αήττητο και να φιλοδοξεί να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο που οδηγήθηκε στην διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Από την άλλη, η «κυκλοθυμική» Γουότφορντ, η οποία στις πρώτες επτά αγωνιστικές δεν κατάφερε να σταθεροποιήσει την απόδοσή της, πλέον έχει τον Κλαούντιο Ρανιέρι στο «τιμόνι» της, και φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει κάτι που ουδέποτε έχει καταφέρει απέναντι στην Λίβερπουλ: να την κερδίσει δηλαδή σε δύο διαδοχικές αναμετρήσεις!

Και αυτό διότι, το πιο πρόσφατο ματς των δύο ομάδων σε επίπεδο Premier League, είχε λήξει πανηγυρικά, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, υπέρ της γηπεδούχου ομάδας. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, την ώρα που η Λίβερπουλ είχε παραταχθεί με βασικούς ποδοσφαιριστές, στα τέλη Φεβρουαρίου του 2020.

Παρά ταύτα, η νίκη της Γουότφορντ απέναντι στην Λίβερπουλ, ιστορικά δεν λαμβάνει χώρα συχνά. Για την ακρίβεια ήταν μόλις η 5η σε 34 αναμετρήσεις, με τις εναπομείναντες να πραγματοποιούνται επίσης στην έδρα της, με μοναδική εξαίρεση το «διπλό» τον Αύγουστο του 1999 στο «Άνφιλντ» με 1-0.

Έκτοτε, ποτέ ξανά, μετρώντας έξι ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με συνολικό αριθμό γκολ το 23-1!

Τέλος, ακόμη ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως η μοναδική φορά που η Γουότφορντ κέρδισε την Λίβερπουλ και οι «κόκκινοι» σκόραραν, χρονολογείται πριν από μισό αιώνα (2-1 το 1970). Αυτή ήταν η πρώτη επικράτηση της Γουότφορντ απέναντι στην Λίβερπουλ, με τις υπόλοιπες τέσσερις να συνοδεύονται και από «μηδέν» παθητικό!

Δημήτρης Μανάκος