Μικέλ Αρτέτα για Γκρανίτ Τσάκα: «Αν του πεις ότι θα μείνει εκτός για τρεις μήνες, εκείνος καταλαβαίνει για δύο»!

Τη νοοτροπία του Γκρανίτ Τσάκα δεν δίστασε να εκθειάσει δημόσια ο Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος μιλώντας για την επικείμενη αναμέτρηση της Άρσεναλ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, αναφέρθηκε στον Ελβετό, που αν συνεχίσει έτσι θα κάνει… ρεκόρ αποκατάστασης!



Μικέλ Αρτέτα για Γκρανίτ Τσάκα: «Αν του πεις ότι θα μείνει εκτός για τρεις μήνες, εκείνος καταλαβαίνει για δύο»!

Μεγάλη είναι η απουσία του Γκρανίτ Τσάκα για την Άρσεναλ, με τον Ελβετό να αποχωρεί τραυματίας από το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου απέναντι στην Τότεναμ, επισκιάζοντας επί της ουσίας την καλύτερη φετινή νίκη της ομάδας του, με 3-1 και τρία γκολ από το… 34’!

Η ανησυχία ήταν μεγάλη, και οι πρώτες εκτιμήσεις έθεταν τον Γκρανίτ Τσάκα εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 100 ημέρες. Η πρώτη δήλωση του ποδοσφαιριστή ήταν πως «Θα επιστρέψω γρηγορότερα, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου».

Και έτσι φαίνεται… Ο Τσάκα ήδη έχει ξεκινήσει γυμναστήριο με ειδικό μηχανισμό στο πόδι, ενώ ο Μικέλ Αρτέτα ερωτώμενος για την πρόοδο της υγείας του, δήλωσε χαρακτηριστικά πως αν του πεις πως θα μείνει έξω για τρεις μήνες, αυτός σκέφτεται δύο…

Αναλυτικά, ο Ισπανός προπονητής επισήμανε για τον ποδοσφαιριστή του:

«Ο Γκρανίτ προοδεύει πολύ γρήγορα, αλλά προφανώς, όπως γνωρίζετε, δεν είναι διαθέσιμος για το ματς απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας. Με αυτόν ποτέ, δεν μπορεί να είσαι σίγουρος. Αν του πεις για τρεις μήνες, αυτός νομίζει δύο. Κάνει έξτρα δουλειά για να μειώσει τον χρόνο, να είστε σίγουροι.

Πρέπει να επανέλθει ομαλά, να το κάνουμε σωστά, γιατί είναι ένας σοβαρός τραυματισμός, και θέλουμε να τον έχουμε μαζί μας πίσω, όταν είμαστε σίγουροι».

 

 

Δημήτρης Μανάκος