Ο τελευταίος μέσος της Άρσεναλ που σκόραρε σε δύο συνεχόμενα ματς στην ίδια διοργάνωση, όπως ο Πάρτεϊ, ήταν ο Ράμσεϊ το 2015!

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο επιβεβαιώθηκε μετά από το δεύτερο διαδοχικό γκολ του Τόμας Πάρτεϊ με την Εθνική του ομάδα, με τον Γκανέζο να βρίσκει δίχτυα, και να «σπάει» ένα απλησίαστο ρεκόρ του Άαρον Ράμσεϊ, από το… 2015!Ο τελευταίος μέσος της Άρσεναλ που σκόραρε σε δύο συνεχόμενα ματς στην ίδια διοργάνωση, όπως ο Πάρτεϊ, ήταν ο Ράμσεϊ το 2015!

Μεγάλη είναι η συζήτηση που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις τάξεις της Άρσεναλ, αναφορικά με τα γκολ που παίρνουν οι «κανονιέρηδες» από τους ποδοσφαιριστές τους που αγωνίζονται στο κέντρο. Το ζήτημα άλλωστε έχει γίνει φανερό και μετά το πέρας των επτά πρώτων αγωνιστικών της τρέχουσας Premier League για τον Μικέλ Αρτέτα.

Πέντε γκολ υπέρ της, τα «διπλάσια» κατά της, και… κανένα δεν έχει επιτευχθεί από κεντρώο της. Όπως ήταν φυσιολογικό λοιπόν, τα δύο γκολ του Τόμας Πάρτεϊ με την Γκάνα, ήχησαν ιδιαίτερα θετικά στο «στρατόπεδο» των Λονδρέζων.

Ο τελευταίος άλλωστε που αποτελούσε μέλος της Άρσεναλ, και είχε σκοράρει σε δύο συνεχόμενα ματς, στην ίδια διοργάνωση, ήταν ο Άαρον Ράμσεϊ, στην σεζόν 2015-16, απέναντι σε Σάντερλαντ (3-1) και Άστον Βίλα (0-2).

Έκτοτε ποτέ ξανά… Ο Γκρανίτ Τσάκα άλλωστε βρίσκει μετρημένα γκολ στην εκάστοτε χρονιά, ο Μοχάμεντ Ελνένι δεν αγωνίζεται σε συνεχόμενα ματς, ο Ντάνι Σεμπάγιος σκόραρε δύο γκολ σε δύο χρόνια παρουσίας στο Βόρειο Λονδίνο, και ο Λοκόνγκα δεν έχει «ανοίξει» ακόμη λογαριασμό.

Αντίστοιχοι ήταν οι αριθμοί και του Πάρτεϊ, μέχρι να αποχωρήσει για τις υποχρεώσεις της χώρας του. Ακόμη αναζητά το πρώτο του γκολ με την Άρσεναλ! Παρόλα αυτά, η επίδοσή του με τα δύο συνεχόμενα γκολ και οι δύο νίκες της ομάδας του, σηματοδότησαν ένα απλησίαστο ρεκόρ για τους «κανονιέρηδες» που είχε να αναβιώσει έξι χρόνια.

Μήπως η Κρίσταλ Πάλας του Πατρίκ Βιεϊρά αποτελεί την ιδανική ευκαιρία, προκειμένου ο θυριώδης Γκανέζος, να σκοράρει σε τρίτο συνεχόμενο ματς, για πρώτη φορά μετά το 2013; Οψόμεθα…

 

Δημήτρης Μανάκος