Το εισιτήριο την περιμένει τον Νοέμβρη (vids)

Η νωθρή Αγγλία έμεινε στο 1-1 με την Ουγγαρία στο «Γουέμπλεϊ» αποφεύγοντας την εντός έδρας ήττα και περιμένοντας πλέον τον επόμενο μήνα για την εξασφάλιση του εισιτηρίου για την τελική φάση του Μουντιάλ του 2022. Ο Στόουνς το γκολ για τα «τρία λιοντάρια», επεισόδια στις εξέδρες με τους φιλοξενούμενους οπαδούς. 



Το εισιτήριο την περιμένει τον Νοέμβρη (vids)

Οι 9 αλλαγές που έκανε ο Σάουθγκεϊτ στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς απέναντι στην Ανδόρα (μονάχα οι Στόουνς και Φόντεν παρέμειναν) έδειξαν να επηρεάζουν τη λειτουργία της εθνικής ομάδας της Αγγλίας. Στα πρώτα 15 λεπτά οι περισσότεροι παρακολουθούσαν τα άγρια επεισόδια στην εξέδρα των φιλοξενούμενων κι όχι το ματς, το οποίο παράλληλα δεν είχε κάτι τρομερά ενδιαφέρον να δώσει.

Τα «τρία λιοντάρια» δεν είχαν τη διάθεση και τη σβελτάδα που θα έπρεπε σε ένα τέτοιο εντός έδρας παιχνίδι και η Ουγγαρία το εκμεταλλεύτηκε όταν της παρουσιάστηκε η ευκαιρία να στήσει τη μπάλα στην άσπρη βούλα. Στο 24ο λεπτό όσο κι αν οι ¶γγλοι γκρίνιαξαν, ο ρέφερι έδειξε το πέναλτι για επικίνδυνο παιχνίδι από τον Λουκ Σο σε φάση με τον Νέγκο, με τον Σάλαϊ να στέλνει τον Πίκφορντ στην άλλη πλευρά και ν' ανοίγει το σκορ.

Η Αγγλία χρειάστηκε αρκετά λεπτά για να συνέλθει και να περιορίσει τους αντιπάλους της, με τον Τζον Στόουνς στο 37' να ισοφαρίζει. Από εκτέλεση φάουλ του Φόντεν και τη μπάλα να χτυπάει στην πλάτη του Ράις, ο αμυντικός της Σίτι από το δεύτερο δοκάρι πλάσαρε για το 1-1. Η ισοφάριση πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους ήταν άκρως θετική εξέλιξη για τους γηπεδούχους.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πέρα από τις φωνές στην ανάπαυλα δεν άλλαξε τα πρόσωπα της 11άδας για την έναρξη του δευτέρου μέρους και ξανά η ομάδα του έδειχνε να μην μπορεί να ρολάρει για να ψάξει με περισσότερη ένταση το γκολ της ανατροπής. Στο 63' πέρασε στο ματς ο Σάκα αντί του Γκρίλις που όση διάθεση κι αν είχε, δεν μπορούσε να βοηθήσει.

Τα ποσοστά κατοχής της μπάλας ήταν πάνω από 60% για τα «τρία λιοντάρια», όμως το ποδόσφαιρο που έπαιζαν ήταν παράλληλο. Η Ουγγαρία είχε καταφέρει να παραμείνει οργανωμένη και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι και το φινάλε, με τα «τρία λιοντάρια» να περιμένουν πλέον τον Νοέμβρη για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά το εισιτήριο για τα τελικά του Μουντιάλ του Κατάρ. 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης