Η ηγετική ομιλία του Πογκμπά στο ημίχρονο του αγώνα κόντρα στην Ισπανία (vid)

Στην ανάπαυλα του τελικού του Nations League, ο Πογκμπά βγήκε μπροστά και προσπάθησε να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του με μία ηγετική ομιλία στα αποδυτήρια, ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου απέναντι στην Ισπανία.



Η ηγετική ομιλία του Πογκμπά στο ημίχρονο του αγώνα κόντρα στην Ισπανία (vid)

Η Γαλλία δεν ήταν καθόλου καλή στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα απέναντι στην Ισπανία, για τον τελικό του Nations League, ωστόσο δεν το πλήρωσε, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Εκεί, ο Πογκμπά έδειξε πως μπορεί να ηγηθεί μίας ομάδας, καθώς προσπάθησε να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του που φαίνονταν απογοητευμένοι από την εικόνα της ομάδας στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.

«Πρέπει να είμαστε επιθετικοί. Όλα ξεκινάνε από πίσω και καταλήγουν μπροστά. Κερδίζουμε την μπάλα και κάνουμε επίθεση. Ναι, πρέπει να τρέξουμε αρκετά, έχουν παίκτες με ποιότητα. Πρέπει να κρατήσουμε την μπάλα στην κατοχή μας και να τους πληγώσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο πρέπει να είμαστε επιθετικοί. Πάμε», ήταν τα λόγια του άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Και όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, ο Πογκμπά τα κατάφερε, με τη Γαλλία να επικρατεί της Ισπανίας με 2-1, κατακτώντας το 2ο Nations League.

 

 

Στράτος Μαρίνος