Εθνική Αγγλίας: Αήττητη για έναν χρόνο στο Wembley και δίχως… ήττα από το 1953 στην έδρα της, κόντρα στην Ουγγαρία!

Το σημαντικότερο ματς της, μέχρι το… επόμενο, δίνει απόψε η Εθνική Αγγλίας απέναντι στην Ουγγαρία, με τα «τρία Λιοντάρια» να καλούνται να αποδείξουν τον λόγο που δεν ηττώνται στο Wembley εδώ και 363 ημέρες, σε συνδυασμό με την υπεράσπιση της εντυπωσιακής παράδοσης που τους συνοδεύει, κάθε φορά που συναντούν τους Ούγγρους, τα τελευταία 68 χρόνια!



Εθνική Αγγλίας: Αήττητη για έναν χρόνο στο Wembley και δίχως… ήττα από το 1953 στην έδρα της, κόντρα στην Ουγγαρία!

Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται διαρκώς το τελευταίο διάστημα, καλείται να πιστοποιήσει για ακόμη μία φορά η Αγγλία, που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του 9ου ομίλου, και φιλοξενεί την Ουγγαρία στο Wembley, με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα την φέρει ακόμη πιο κοντά, στην συμμετοχή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της επόμενης χρονιάς.

Σύμμαχος για τους Άγγλους έναντι των Ούγγρων αποτελεί σαφώς η εντυπωσιακή τους παράδοση, καθώς μετρούν 12 νίκες στις τελευταίες 14 συναντήσεις τους, ενώ η πιο πρόσφατη εντός έδρας αποτυχία τους, χρονολογείται πριν από περίπου 70 χρόνια!

Το 1953 άλλωστε, ήταν η τελευταία επικράτηση των Ούγγρων, όντες φιλοξενούμενοι, με το εντυπωσιακό 6-3, την ώρα που η Αγγλία δεν έχει χάσει σε καμία από τις εντός έδρας αναμετρήσεις, τις 363 πιο πρόσφατες ημέρες που παρήλθαν.

Τελευταία της ήττα, και μία εκ των τριών εντός έδρας στην κανονική διάρκεια με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στον πάγκο της, χρονολογείται τον Οκτώβριο του 2020, από την Δανία με το ελάχιστο δυνατό σκορ (1-0)!

Δημήτρης Μανάκος