Ο ευχάριστος πονοκέφαλος του Σάουθγκεϊτ ονομάζεται… Φιλ Φόντεν!

Ο μικρός της Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψε από τον τραυματισμό του και μέχρι στιγμής δείχνει πως παρά το νεαρό της ηλικίας του, μπορεί να παίξει ώριμο, γρήγορο και ουσιαστικό ποδόσφαιρο, σε μία θέση που κάποτε μεγαλουργούσε ο Πολ Γκασκόιν.



Ο ευχάριστος πονοκέφαλος του Σάουθγκεϊτ ονομάζεται… Φιλ Φόντεν!

Οι εμφανίσεις του Φιλ Φόντεν με την εθνική Αγγλίας και τη Μάντσεστερ Σίτι δεν αφήνουν περιθώρια επιλογής στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Σε έναν αγώνα, με έναν αρκετά εύκολο αντίπαλο όπως η Ανδόρρα, ο νεαρός άσος των «πολιτών» έβγαλε από μέσα του έναν νέο «Γκάζα» με τον τρόπο παιχνιδιού του.

O 21χρονος μεσοεπιθετικός των «τριών λιονταριών» ήταν πέρα από εντυπωσιακός και πολύ ουσιαστικός απέναντι στην Ανδόρρα στο Estadi Nacional. Οι γρήγορες πάσες, τα τρεξίματα με ή χωρίς την μπάλα και κυρίως οι μεγάλες μπαλιές του, ταλαιπώρησαν σε μεγάλο βαθμό την άμυνα των γηπεδούχων αφού από δύο τέτοιες ήρθαν τα πρώτα γκολ της Αγγλίας.

Η ωριμότητα που βγάζει στο παιχνίδι του ο Φόντεν στη θέση «8» του κέντρου, θυμίζει αυτή του Πολ Γκασκόιν, παίκτη που μεγαλούργησε με την εθνική Αγγλίας τη δεκαετία του ΄90.

Πλέον, με τον τραυματισμό του Κάλβιν Φίλιπς, ο Σάουθγκεϊτ μπορεί να χρησιμοποιήσει το δίδυμο Ράις-Φόντεν στο κέντρο των «τριών λιονταριών» στην αναμέτρηση της Τρίτης απέναντι στην Ουγγαρία, προσθέτοντας δημιουργία, γρήγορη σκέψη και νεανικά «πόδια» σε έναν χώρο που η Αγγλία χρειάζεται περισσότερη φαντασία.

Οι συγκρίσεις του Φόντεν με τον θρυλικό «Γκάζα» μπορεί να φαίνονται υπερβολικές, ωστόσο ο μέσος της Σίτι είναι μόλις 21 ετών και σίγουρα έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του, προσφέροντας αρκετούς πονοκεφάλους σε αντίπαλους προπονητές. Το σίγουρο είναι πως ο μικρός έχει δημιουργήσει ευχάριστο πονοκέφαλο σε Γκουαρδιόλα και Σάουθγκεϊτ.

Στράτος Μαρίνος