Έιμπραχαμ: Πρώτο γκολ μετά από δυο χρόνια, πρώτος σκόρερ από Serie Α από το '95 (vid)

Ο Τάμι Έιμπραχαμ μετέφερε την περίοδο φορμαρίσματος από τη Ρόμα στην εθνική ομάδα της Αγγλίας και στην εμφάνισή του απέναντι στην Ανδόρα όπου πήρε και φανέλα βασικού, σκόραρε για πρώτη φορά μετά από μια διετία. Ποιος ήταν ο τελευταίος Άγγλος διεθνής που βρήκε δίχτυα ως μέλος της Serie A και πότε...  



Έιμπραχαμ: Πρώτο γκολ μετά από δυο χρόνια, πρώτος σκόρερ από Serie Α από το '95 (vid)

Ο Τάμι Έιμπραχαμ κατάφερε να εξαργυρώσει το εξαιρετικό του ξεκίνημα στη φετινή σεζόν με τη φανέλα της Ρόμα, κερδίζοντας κλήση στην εθνική ομάδα της Αγγλίας από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Το απόγευμα του Σαββάτου στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ανδόρα ο υψηλόσωμος επιθετικός πήρε φανέλα βασικού και κατάφερε να πετύχει ένα από τα πέντε τέρματα του θριάμβου των «τριών λιονταριών» που απλά έκαναν το καθήκον τους και πραγματοποίησαν ακόμα ένα βήμα προς την εξασφάλιση του εισιτηρίου για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ για το 2022.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Έιμπραχαμ με τη φανέλα με το αγγλικό εθνόσημο έπειτα από μια διετία, αφού, τελευταία φορά που είχε σκοράρει ήταν τον Νοέμβρη του 2019 σε ματς με το Μαυροβούνιο.

Παράλληλα, έγινε ο πρώτος Άγγλος διεθνής που βρίσκει δίχτυα όντας κομμάτι ομάδας από την Serie A, έπειτα από 26 ολόκληρα χρόνια και τον Ντέιβιντ Πλατ. Αυτός, το 1995 ανήκε στην Σαμπντόρια προτού επιστρέψει στο αγγλικό ποδόσφαιρο για χάρη της Άρσεναλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη κλήση του Έιμπραχαμ στην εθνική ανδρών της Αγγλίας από τον Νοέμβρη του 2020. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης