Τζακ Γκρίλις όπως λέμε… «Λόρδος» Μπέντνερ (vid)

Τι κι αν έπαιζε απέναντι στην αδύναμη Ανδόρρα, ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε μέσα σε 17 λεπτά να σκοράρει και να κερδίσει πέναλτι, θυμίζοντας κάτι από τη μαγεία του Λόρδου.



Τζακ Γκρίλις όπως λέμε… «Λόρδος»  Μπέντνερ (vid)

Ξεμούδιασε και πήρε τα πάνω της η Αγγλία απέναντι στην ανήμπορη Ανδόρρα, την οποία φιλοδώρησε με 5 γκολ για να κάνει ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σε έναν εύκολο αγώνα για τα «τρία λιοντάρια», ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, που έδωσε χρόνο συμμετοχής σε μη βασικούς παίκτες, πέρασε σαν αλλαγή τον Τζακ Γκρίλις, 17 λεπτά πριν τα 90΄και ο μεσοεπιθετικός της Σίτι έκανε τα πάντα.

Μόλις 6 λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι κέρδισε πέναλτι στο οποίο αρχικά αστόχησε ο Γουόρντ-Πράους όμως με δεύτερη προσπάθεια έκανε το 4-0. Μόλις 7 λεπτά αργότερα, ο Σαμ Τζόνστοουν θα δει την κίνηση του Γκρίλις, θα του πασάρει με τα χέρια και ο εξτρέμ των «τριών λιονταριών», με μία ατομική ενέργεια θα ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 5-0.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένας παίκτης που αγωνίζεται ως αλλαγή για 17 ή λιγότερα λεπτά σε ένα προκριματικό αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου, καταφέρνει να σκοράρει και να κερδίσει πέναλτι έπειτα από το Νίκλας Μπέντνερ, που το κατάφερε με την Δανία το 2017 απέναντι στην Ιρλανδία.

Σίγουρα δεν είναι μικρό πράγμα να βρίσκεται κανείς στην ίδια λίστα με το Λόρδο της Άρσεναλ και του αγγλικού ποδοσφαίρου. 

 

 


Στράτος Μαρίνος